Recepten Review

Pasta met Geroosterde Tomaatjes

Laatst kwam MissHealthy bij mij langs om het dorp te verkennen waar ik woon. Nu zouden wij samen gaan lunchen en ik wist dat MissHealthy net begonnen was met haar ‘Amber-levenswijze‘. Ik wou niet meteen dag 1 voor haar verpesten en omdat ik het boek ‘Eet Jezelf Mooi Slank en Gelukkig’ ook in de kast heb staan en ik ook graag gezond wil leven, besloot ik om een lunch/diner recept uit het boek uit te proberen. We hebben het samen gemaakt en ik geloof dat het een van de lekkerste lunches is die ik ooit heb gehad!

Ingredienten (3-4 personen):
250 gram cherrytomaatjes
80ml olijfolie
zout
200-250g volkoren penne (het moet eigenlijk met spelt-, rijst- of boekweit penne maar dat kon ik niet vinden)
15 zongedroogde tomaten (uit een potje in olie)
2 tenen knoflook, gepeld
Paar takjes tijm
25g pijnboompitten
Paar handenvol verse bladspinazie
Eventueel een stuk feta

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de tomaatjes en leg ze met de open kant naar boven op een bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie en zout. Doe deze voor ongeveer 30min in de oven.
2. Breng water aan de kook voor de pasta en doe er wat zout bij.
3. Lek de zongedroogde tomaatjes uit. Doe deze in een blender/keukenmachine samen met de knoflook, pijnboompitten, 80ml olijfolie, zout en wat tijmblaadjes. Pureer totdat je een puree hebt.
4. Was en droog de spinazie en kook de penne beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Doe de rode pesto erbij en roer goed door.
5. Leg op elk bord een handje gewassen spinazie en schep de pasta hier bovenop. Strooi er, als je dat lekker vindt, wat verkruimelde feta overheen. Maak het af met de geroosterde tomaatjes en serveer direct.

 Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Miss Healthy
    augustus 26, 2011 at 9:58 pm

    ABSOLUUT!!! De beste lunch ever. Zo lekker. Volgende keer bij mij! enne… ik heb boekweitpasta gevonden hoor. Moeten we maar een keer testen!

  • Leave a Reply

    Close