Recepten

(Paas)Citroen Tulband

Dit weekend is het pasen en dat is een uitstekende gelegenheid om wat te bakken. Ik heb voor pasen een Citroen tulband gemaakt, lekker fris, ziet er mooi uit op de paas brunch tafel en het luidt lekker de lente in (we vergeten de storm van de afgelopen dagen voor het gemak even). Deze tulband is heel gemakkelijk om te maken en je hebt maar een paar ingredienten nodig. Als je geen tulband hebt, kan je ook gewoon een cakevorm gebruiken. photo IMG_0875-001_zpsh2iwy9qf.jpg 

Wat heb je nodig?
Een tulband
Handmixer
Grote kom

Ingredienten:
200g boter, op kamertemperatuur
200g suiker
4 eieren
200g zelfrijzend bakmeel
1 citroen
90g roomkaas
50g boter, op kamertemperatuur
125g poedersuiker
Paas snoepgoed

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de tulband in en bestuif met bloem.
2. Doe de boter samen met de suiker in een kom en klop dit tot een romig geheel met de mixer.
3. Voeg een voor een de eieren toe, tot ze volledig zijn opgenomen.
4. Zeef de bloem boven de kom en mix tot de bloem is opgenomen en je een glad beslag hebt.
5. Rasp de schil van de helft van de citroen en roer door het beslag. Voeg ook ongeveer 1el sap toe. Roer goed door. photo IMG_0835_zpsmkj5qw6k.jpg6. Schep het beslag in de tulband, strijk glad en doe in de oven voor ongeveer 45 min. Als een satéprikker er schoon uitkomt is hij klaar. photo IMG_0838_zpsjhmier0q.jpg photo IMG_0840_zpsijouwtjv.jpg7. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem vervolgens op een rooster om hem volledig te laten afkoelen. photo IMG_0843_zpsniszprbg.jpg8. Maak de topping. Doe de roomkaas en boter in een kom en mix tot een geheel. Zeef de poedersuiker boven het boter/roomkaas mengsel en roer tot een gladde massa. photo IMG_0846_zpsgzutvfdg.jpg9. Rasp de schil van de overige helft (laat een beetje over voor de decoratie) van de citroen er boven en roer door. Verdeel dit over de bovenkant van de tulband. Rasp nog wat citroen boven de tulband. Je kan hem zo laten, maar als je het leuk vindt kan je hem nog versieren met paas snoepgoed. photo IMG_0872_zpskrz3l4db.jpg photo IMG_0882-001_zpsigwzv5q0.jpg photo IMG_0884_zpssvhrnplc.jpg photo IMG_0885-001_zpsps5af0pf.jpgHet resultaat is een zachte tulband met een frisse citroensmaak. Lekker als toetje na het paas diner, voor tijdens de brunch of gewoon bij de koffie of thee. Succes en eet smakelijk!

Ps: Je kan ook deze paas cupcakes maken. Lekker met advocaat!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Laura
    april 3, 2015 at 10:35 am

    Ik vind tulband cakes altijd zo mooi! Heeft echt iets paasachtigs haha 😉

  • Leave a Reply

    Close