Recepten

Paas Vogelnestjes

Ondanks dat dit waarschijnlijk ondertussen een van de meest uitgekauwde paasrecepten is wilde ik het toch met jullie delen. Ik geef jullie vandaag een recept voor hele schattige Paas vogelnestjes die er leuk uitzien en ook echt super simpel zijn om te maken.

Ingrediënten:

2 eiwitten
100g suiker
Kleine paaseitjes
Advocaat, tokkelroom, chocoladepasta of een andere vulling naar keuze.

Bereidingswijze:

Let er op dat je alleen eiwit hebt (dus niet een deel van de dooier) en dat je kom en alles wat in aanraking komt met het eiwit vetvrij is.

 1. Verwarm de oven voor op 100°C (hete lucht 85/90°C) en leg op een bakplaat een vel bakpapier.
 2. Doe de eiwitten in een kom en klop deze tot je stijve pieken krijgt.
 3. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf mixen tot de suiker is opgelost en je de kom boven je hoofd kan houden zonder dat er eiwit uitkomt. Het eiwit moet echt goed stijf zijn dus.
 4. Schep het eiwit in een spuitzak met een mooi spuitmondje en spuit nestjes op het bakpapier. Dit doe je door eerst te beginnen met het spuiten van een schijf en door in dezelfde beweging een laag eiwit op de buitenste rand te spuiten, zodat je dus een holletje in het midden krijgt.
 5. Zet de nestjes 2 uur in de oven. Laat ze volledig afkoelen.
 6. Schep in de bakjes wat advocaat (of een andere vulling) en decoreer de nestjes met kleine paaseitjes.

Zoals ik al zei, erg makkelijk, maar het ziet er leuk uit en het is ook nog eens lekker:) Als je er ook voor kiest om advocaat te gebruiken, vul ze dan pas met advocaat als je ze gaat serveren. De alcohol lost zowel het suikerlaagje van de eitjes op als de merengue zelf en dan zijn ze na een tijdje niet meer krokant. Dus wil je met Pasen iets lekkers en iets leuks en lekkers hebben voor bij de koffie/thee, ga dan zeker deze nestjes maken! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Vivian | stayaliveandcooking
  maart 26, 2016 at 9:27 am

  Ach, uitgekauwd of niet ze zien er prachtig uit!
  Fijne Pasen 🙂

 • Leave a Reply

  Close