Recepten

Paas Advocaat Cupcakes

Ik ben niet een grote fan van het maken van cupcakes, maar toen ik ergens cupcakes tegenkwam met een advocaat botercreme, wist ik meteen dat ik deze met pasen wou gaan maken. Ik kon het recept niet meer terugvinden, dus heb ik zelf bedacht dat het chocolade cupcakes met advocaat botercreme moesten worden.
De cakejes komen uit ‘Cupcake Magic’ van Kate Shirazi en het recept van de botercreme komt van deze website.

Voor de cakejes (Het recept zegt dat het genoeg is voor 12, ik had er 11):
85g zelfrijzend bakmeel
110g suiker
4 el cacao poeder
110g boter, op kamer temperatuur.
2 eieren
1tl bakpoeder
2tl melk

Voor de botercreme:
125g boter, op kamertemperatuur
250g poedersuiker
2el melk
4el advocaat
Eventueel gele kleurstof en paaseitjes als garnering (ik had marsepein eitjes van de AH).
Dit was te veel voor twaalf cupcakes, voor twaalf cupcakes adviseer ik dit te halveren.
Bereidingswijze:
1. Leg cupcake vormpjes in een muffinblik en verwarm de oven voor op 180°c graden.
2. Meng het bakmeel, de suiker en de cacao poeder met elkaar.
3. Mix dan met een mixer of keukenmachine de rest van de ingrediënten er goed door, tot je een geheel krijgt.
4. Schep het beslag in de vormpjes, ongeveer 2/3 vol. Doe ze in de oven voor 20 minuten.
Laat ze goed afkoelen en maak daarna de botercreme. 

1. Mix de boter in een kom romig.
2. Doe dan de helft van de poedersuiker erbij en mix dit er eerst doorheen met een spatel en daarna met de mixer.
3. Doe dan de melk erbij en de rest van de poedersuiker. Weer eerst met een spatel en daarna met de mixer romig roeren.
4. Mix als laatste de advocaat er door heen. Voeg er eventueel wat gele kleurstof aan toe.

5. Schep dit in een spuitzak en maak mooie toeven op de cupcakes. Zet er een ei in en klaar is kees!
Wauw! Wat zijn deze cupcakes heerlijk. De botercreme is niet heel zoet en smaakt niet te overduidelijk naar advocaat. Dit is tot nu toe de meest lekkere botercreme die ik heb gemaakt en de lekkerste cupcakes die ik ooit heb gemaakt. Echt een aanrader!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    mlkorlaar
    april 7, 2012 at 2:34 pm

    Ziet er geweldig uit, ook heel leuk zo’n marsepein eitje er op.
    De botercrème klinkt heerlijk, die ga ik zeker eens proberen. 🙂

    • Reply
      Sj Kitchen
      april 7, 2012 at 8:16 pm

      Dankje! En moet je zeker doen, ze zijn heel erg lekker:D

  • Reply
    Nell
    april 8, 2012 at 2:11 pm

    chocolade en advoaat: njam, njam. Ik vind het een geweldig idee, advocaat door botercreme. Dat maakt ook de smaak meteen minder “vettig”.

  • Leave a Reply

    Close