Browsing Category

Overig

Overig

Ik heb een YouTube kanaal!

Even een snelle update! Ik heb gisteren een YouTube kanaal gemaakt: Sanne Maakt Filmpjes. Ik zat al heel lang te twijfelen of ik een kanaal zou aanmaken, maar Elise heeft me uiteindelijk over de streep getrokken.

Zoals je misschien wel gezien hebt maakte ik al een tijdje filmpjes speciaal voor op mijn Facebook pagina. Facebook filmpjes zijn leuk (en heel fijn middel in de strijd tegen het klote algoritme van Facebook), maar YouTube biedt toch ook weer andere mogelijkheden en kansen. Zeker nu bewegend beeld steeds meer de overhand krijgt, kan ik die kansen niet laten liggen en moet ik toch ook een beetje met de tijd meegaan.

Lees verder om mijn nieuwste filmpje te zien en je te abonneren!

Continue Reading

Overig

Welkom op Sanne Schrijft Stukjes!

Het was tijd voor verandering en daarom presenteer ik vol trots: Sanne Schrijft Stukjes!

Ik blog al bijna 6 jaar. Een korte geschiedenis: ik begon als Miss SJ Kitchen, maar drie ‘s’en achter elkaar in één url is voor niemand makkelijk, dus kocht ik een domeinnaam en was SJ Kitchen geboren. Ik deelde vooral zoete recepten met jullie en heel af en toe iets hartigs of iets compleet anders en daar heb ik lange tijd veel plezier aan beleeft. Continue Reading

Overig

Beste Warme Chocolademelk Ooit

Vind ik dan hè? Maar even serieus, hier kan echt geen opgewarmde Chocomel tegenop. Het kost misschien iets meer moeite, maar dan heb je ook wat. In de winter is warme chocolademelk eigenlijk altijd wel goed, maar zeker zo rond of tijdens kerst het ideale warme drankje om te drinken. Zeker in zo’n leuke mok als deze! Ik heb deze mok laatst bij Starbucks gekocht, waar ze op het moment echt hele leuke mokken verkopen #nospon;) Continue Reading

Overig Review

Zoete Hotspots in Luxemburg

Het is absoluut niet mijn ambitie om reisblogger te worden, maar ik heb in Luxemburg zo enorm genoten van de patisserie daar dat ik heel graag wat adresjes met jullie wilde delen. Mijn man en ik gingen een heel kort weekend naar naar Luxemburg stad om mijn verjaardag te vieren en omdat we er heel graag even uit wilden. Zo gezegd, zo gedaan, zaterdagochtend 8 uur op pad om vervolgens 4,5 uur later (inclusief pitstops) in Luxemburg aan te komen. Omdat het dus mijn verjaardagsweekend was wilde ik sowieso taart en Luxemburg heeft mij daarin niet teleurgesteld, die lui kunnen bakken, niet normaal. Nieuwsgierig naar waar ik fan van was? Klik dan verder! photo IMG_6068_zpsbnsf62og.jpg Continue Reading

Overig

Breakfast Smoothie

Soms dan heb je van die ochtenden en dan sta je in de keuken te dralen en te bedenken wat je nou toch weer moet eten. Het brood is oud, de yoghurt (te) zuur en je kan geen pindakaas meer zien. Fear no more! Ik heb een recept voor een hele simpele, gezonde, snelle, lekkere en frisse breakfast smoothie. Deze smoothie is ook nog eens lactosevrij en vegan proof! photo IMG_0990_zpsepwjqgp0.jpg Continue Reading

Overig

De 25 foodvragen TAG

Door mijn vriendinnetje Elise van elisejoanne.nl werd ik getagd om de 25 foodvragen tag over te nemen, eens verzonnen door uitpaulineskeuken.nl Normaal gesproken ben ik niet zo van de tags, maar deze vond ik wel goed passen bij mijn blog, dus besloot ik hem over te nemen. Zo leer je mij ook een beetje beter kennen, zeker op het gebied van eten. Ben je nieuwsgierig naar mijn antwoorden? Lees dan verder! photo IMG_0563_zps7965211a.jpg Continue Reading

Overig

Nog 3 Maanden…

Ongeveer elf maanden geleden vertelde ik jullie over de meest gestelde vraag van dat moment. Of ik de taart dan zelf zou maken? Inmiddels zijn we nu een klein jaar verder en over een kleine drie maanden is het al zover, dan gaan we trouwen. Wij hebben lang nagedacht over De Taart en inmiddels kan ik jullie ook een antwoord geven op de bovenstaande vraag. Nee, ik maak de taart niet zelf. Maar hoe we het dan gaan aanpakken kun je hieronder verder lezen.pink_dessert_table_01 Continue Reading

Overig

Een Tip Voor Als Je Even Geen Tijd Hebt

Op dit moment voel ik me een slechte blogger. Het regelmatig posten is me niet gelukt en dat terwijl ik foto’s blijf maken van alles wat ik zou kunnen gebruiken voor sjkitchen.nl. Nu is het maken van foto’s met een klik gedaan, maar daarna moet je ze nog verwerken en bewerken, een recept uittypen en er een leuk verhaal omheen verzinnen. Dat zijn allemaal klusjes die samen heel veel tijd kosten en die tijd had ik de afgelopen weken niet. Laat ik het even uitleggen. Ik was namelijk heel druk bezig met de eerste versie van mijn ‘hbo-onderzoek’ af te ronden en de deadline was op mijn verjaardag (hoera), wat ook weer veel tijd kost. Toen werd ik het weekend erna ziek, ik was constant misselijk, had koorts en nu nog steeds erg verkouden, erg irritant. Daarom kreeg sjkitchen even de tweede plaats, of nou ja, eerder de tiende. Het gaf me wel inspiratie voor het volgende onderwerp. Wat doe je als je bezoek krijgt, voor bijvoorbeeld je verjaardag, en je hebt geen tijd om iets te bakken? photo IMG_0087_zps5c5c4287.jpg Continue Reading

Overig

Foodfoto’s: 1e en 2e kerstdag

Kerst staat vaak in het teken van eten, zo is het bij mij niet anders gegaan. Eerste kerstdag hebben we kerst gevierd bij mijn ouders. We begonnen de dag met een brunch, hebben toen Sintekerst gevierd (surprises en gedichten op 1e kerstdag) en vervolgens hebben we de dag afgesloten met een heerlijk kerstdiner. Tweede kerstdag hadden mijn vriend en ik lekker voor ons zelf, we hebben gebruncht en we hebben gegeten bij ons favoriete restaurant in Harderwijk. Ik heb van alles foto’s gemaakt. Benieuwd? Kijk dan gauw verder!
Photobucket

Continue Reading

Overig

Kersttoetje idee 1: Cappuccino dessert

SJ Kitchen’s speerpunt is zoetigheid en omdat het bijna kerst is leek het mij leuk om een aantal desserts voor jullie te maken die je thuis zelf makkelijk kan namaken en na het kerstdiner kan serveren. Als eerste heb ik voor jullie een heerlijk cappuccino dessert gemaakt. Het doet een beetje aan tiramisu denken, vanwege de koffiesmaak, chocola en de koekjes, maar het is heel anders, veel sneller klaar en (bijna) net zo lekker. Het recept komt uit de Foodies Special van 2011 (wel wat aangepast).
20121214-134423.jpg

Continue Reading

Close