Recepten

Oreo Mint Chip Brownies

Oh lieve mensen. Ik heb me toch iets lekkers gefabriceerd in mijn keukentje. Ik houd enorm van de combinatie chocolade en mint, het doet me altijd denken aan mijn oma die vaak After Eight in huis had. Oreo koekjes vind ik ook enorm lekker, het liefst gedipt in melk. Laat het nu net zo zijn dat al deze elementen terug komen in onderstaande brownie.


Eerst wil ik even verwijzen naar Margriet van Overeten.com die mij heeft geïnspireerd om ooit eens een keer zoiets te maken. Vervolgens heb ik via Foodgawker onderstaand recept gevonden (klik!). Zo, nu ik alle bronvermeldingen heb gedaan (zoals het hoort) kunnen we over naar het recept.
Ingrediënten:
12 mint Oreo’s (of gewone)
120ml zonnebloemolie
200g suiker
1tl vanille extract
2 eieren
1/2tl bakpoeder
30g cacao poeder
1/4tl zout
65g bloem
100g chocolate chips (of fijngehakte chocolade)

Bereidingswijze:
1. Vet een brownie bakblik in, leg er bakpapier in en vet deze nogmaals in. Verdeel de Oreo koekjes over de bodem van het bakblik. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Doe de zonnebloemolie samen met de suiker in een kom en mix dit goed door. Doe vervolgens de eieren en de vanille extract erbij. Mix tot een geheel.
3. Zeef de bakpoeder, cacao, zout en bloem boven het mengsel en mix het goed door tot een donkerbruine massa.
4. Giet het beslag over de Oreo’s en verdeel het zo dat elke Oreo bedekt is. Strooi de chocolate chips over het beslag (ik heb mint en dark chocolate gebruikt) en zet het in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
Dit is voor mij echt de perfecte brownie; lekker klef, maar niet te, er zit een lekkere crunch in van de koekjes en de smaak chocolade en mint is echt hemels. Je kan dit uiteraard ook met gewone Oreo’s maken en gewone chocolade, dan is het ongetwijfeld minstens zo lekker! Succes en eet smakelijk.
Ps: Tip om te voorkomen dat je alles in een keer op eet: ik vries tegenwoordig mijn baksels in. Blijven ze heel lang goed, lekker en heb je er langer plezier van.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Margriet
  maart 17, 2012 at 3:39 pm

  Ah, leuk dat je ze gemaakt hebt! 🙂 En bedankt voor de link.
  Ze zien er supergoed uit, en wat leuk dat je groene chips hebt! Dat staat extra feestelijk. 🙂

 • Reply
  Kelly @ Kell's Kitchen
  april 9, 2012 at 1:04 pm

  Yummy! Ben gek op Oreo Brownies! Hoe kom je aan die lekkere Mint Oreo’s?

  • Reply
   Sj Kitchen
   april 9, 2012 at 1:19 pm

   Die heb ik bij Usfoodz.nl besteld. Maar je kan ze ook krijgen in Utrecht (Jac Bostelaar).

 • Reply
  Juli
  april 25, 2012 at 10:58 am

  Hi, can I ask where you get your mint chips from in Netherlands? Can you order online?
  Juli

 • Leave a Reply

  Close