Recepten

Oreo Kwarktaart

Een tijdje terug vroeg ik op m’n Facebook pagina wat jullie als bezoekers graag wilden zien op Sjkitchen.nl, daar kwamen een aantal heerlijke suggesties uit. Onder andere kwarktaart en dat had ik nog nooit zelf gemaakt, dus dat vond ik wel een goed idee. Met de andere suggesties doe ik ook nog wel iets hoor, maak je maar geen zorgen! Ik wilde een kwarktaart naar eigen recept te maken, dus ik had een aantal recepten gegoogled, en het beste van alle werelden gecombineerd. Ik heb de bodem gemaakt van Oreo koekjes en ik dacht in de supermarkt nog dat ik daar mee vet origineel was, maar dat viel een beetje tegen. Enfin, nieuwsgierig naar de Oreo kwarktaart? Klik dan verder! photo IMG_0155_zps3ceac9fe.jpgIngrediënten:
175g Oreo koekjes
50g gesmolten boter
10 gelatineblaadjes
500g kwark
2,5dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
2dl melk
50g suiker photo IMG_0140_zps9d33d791.jpg

Bereidingswijze:
1. Leg op de bodem van een springvorm bakpapier en sluit de ring er omheen. Vet de binnenkant van de ring ook in. Dit ben ik vergeten en ik heb hem los moeten snijden, dat gaat ook prima, maar als je dan de ring iets te enthousiast los haalt, zonder te snijden, heb je een scheur in je taart. Ik heb een springvorm van 20cm gebruikt, 24cm is een gangbaardere maat en dat gaat waarschijnlijk ook prima.
2. Doe de Oreo koekjes in een keukenmachine en hak ze fijn. Als je geen keukenmachine hebt, kan je ze ook tussen een dubbelgevouwen theedoek leggen en fijn slaan met een deegroller. Meng de gesmolten boter met de koekjes en bekleed de bodem van de springvorm hiermee. Druk het mengsel stevig aan. Zet in de koelkast. photo IMG_0006_zps557c40ab.jpg photo IMG_0022_zpsf7e8fdbb.jpg3. Week de gelatineblaadjes in ruim en koud water. Klop ondertussen de slagroom met het zakje vanillesuiker stijf. photo IMG_0037_zps75a33660.jpg4. Doe de melk in een steelpannetje en wacht tot het bijna kookt, zet dan het vuur zacht, knijp de inmiddels zachte gelatineblaadjes uit en doe dit, samen met de suiker, bij de melk die bijna kookt. Roer tot zowel de suiker als gelatine is opgelost. Laat dit iets afkoelen. photo IMG_0045_zps1d0d2f4e.jpg5. Doe de kwark in een kom en klop hem even los. Giet het melk mengsel bij de kwark en roer tot het een geheel is. Meng dan de stijf geklopte slagroom door het kwarkmengsel. photo IMG_0057_zps7057ad61.jpg photo IMG_0058_zpsc209c486.jpg6. Haal de springvorm weer uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de Oreo koekjes bodem. Je zou nu er wat fruit bij kunnen doen, denk aan plakjes aardbei of bosbessen, dit geeft een leuk effect en voegt een extra smaak toe. Zet de kwarktaart terug in de koelkast en laat hem minimaal 2,5 uur opstijven. Als hij klaar is om te serveren, maak de ring dan voorzichtig los, doe je dit te snel en hij plakt nog een beetje aan de rand, dan krijg je scheuren en dat is zonde.  photo IMG_0067_zps1b5e7fa1.jpg photo IMG_0073_zps117d0e61.jpg photo IMG_0128_zpsef77d840.jpgJe kan de Oreo kwarktaart zo laten of hem decoreren met fruit, verkruimelde Oreo koekjes, slagroom, noem maar op. Wij hebben er voor gekozen om Vlaaifruit van Hak te gebruiken. Ik heb gekozen voor de variant met kersen, want ik ben dol op kersen en al helemaal in combinatie met chocolade. Ik kan het het aanraden. Deze Oreo kwarktaart kan ik sowieso aanraden, want hij is erg geslaagd (zelfs de kat was er ook van gecharmeerd zoal je kunt zien). Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Kimberly
    juni 17, 2013 at 4:23 pm

    Oehh dit ziet er echt heel erg lekker uit zeg

  • Reply
    Hester
    juni 17, 2013 at 4:46 pm

    Ik heb nu een keertje cheesecake gemaakt en gegeten, kwarktaart wil ik ook nog wel eens proberen. En oh ja Oreo’s zijn zo lekker, vind het alleen beetje zonde om ze als bodem te gebruiken denk ik.

  • Reply
    Joyce
    juni 17, 2013 at 7:09 pm

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Laura
    juni 27, 2017 at 10:26 pm

    Een heerlijke taart!! Ik hou niet heel erg van zoet, maar deze taart is, zeker met vlaaifruit, niet te heftig. Heel erg lekker, bedankt voor het recept!!

    • Reply
      Sanne
      juni 28, 2017 at 8:46 pm

      Wat leuk om te horen Laura!:D

    Leave a Reply

    Close