Recepten

Oreo Cake Pops

Ik wilde al zo lang eens cake pops maken, alleen is het nu niet echt het weer om je oven aan te zetten. Voor gewone cake pops moet je namelijk een cake verkruimelen en dit kruim dan mengen met botercreme, daar maak je dan een soort deeg van waar je weer balletjes van draait. Ik wil natuurlijk mijn eigen cake bakken en geen supermarkt cake gebruiken. Per toeval kwam ik dit recept tegen en dit zijn, hoera, no bake cake pops. Geen oven nodig dus. Ik was snel naar de supermarkt gegaan voor wat Oreo’s en gaan met die banaan!
Ingrediënten (voor 12 stuks):
16 Oreo koekjes
40g roomkaas, op kamertemperatuur
200g chocolade, dit kan wit, melk, puur, wat jij wilt.
Optioneel: versiering
Lolly stokjes

Bereidingswijze:
1. Doe de koekjes in de keukenmachine en mix tot je een zanderig mengsel krijgt.
2. meng de roomkaas met het kruim en maak er een bal van. Maak dan weer kleinere balletjes en leg deze op een plankje.
3. Smelt een beetje van de chocolade en doop het topje van een stokje in de chocolade, steek hem dan vervolgens in een balletje. Herhaal dit tot alle balletjes een stokje hebben.
4. Doe deze balletjes in de vriezer voor ongeveer 10 minuten.
5. Smelt de rest van de chocolade, je kan het restje gesmolten chocolade gewoon hergebruiken, en doop een lolly in de chocolade en zorg dat deze een goed verdeeld laagje krijgt. Ik gebruikte de achterkant van een theelepel om de balletjes wat beter te kunnen smeren.
6. Besprenkel de lolly snel met wat versiersels en steek hem in een stuk piepschuim, of wat anders waar ze rechtop in kunnen blijven staan. Ik deed wat kranten in een glas en stak ze daar in, maar dat werkte niet zo goed.
7. Doe ze dan weer even terug in de vriezer of koelkast, tot de chocolade gestold is.

Man, man, wat is het moeilijk om hier slechts een van te eten. Ze zijn erg lekker. Ze smaken nog steeds naar Oreo, maar het geeft net dat beetje meer. Cake pops zijn een lekkere traktatie en zeker deze no bake versie is goed te maken met dit warme weer. Het is wel even een karwei om er wat leuks van te maken, maar het hoort er wel een beetje bij. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Inge
  juli 24, 2012 at 4:57 pm

  Supergoed idee! Waar koop je de lollystokjes?

  • Reply
   Sj Kitchen
   juli 24, 2012 at 5:05 pm

   Die vond ik heel toevallig in een winkeltje bij ons in het dorp. Maar ik weet dat Pipoos ze ook verkoopt en je kan ze ook online bestellen bij De Leukste Taartenshop. Succes!

 • Reply
  Hester
  juli 24, 2012 at 5:03 pm

  Awh wat leuk, ik heb ze wel eens gemaakt maar toen werden ze heel erg plakkerig, ik denk dat dit wel minder is als je koek in plaats van cake hebt. Ze zien er ook superstrak en jummie uit!

 • Reply
  Martine
  juli 24, 2012 at 5:30 pm

  Met dit weer inderdaad extra lekker omdat je de oven niet aan hoeft te doen. Lijkt me lekker.

 • Reply
  Lisanne
  juli 24, 2012 at 8:47 pm

  Ik heb met een soortgelijk recept eens oreo ‘bonbons’ gemaakt, ook erg lekker! Gewoon de balletjes door de gesmolten chocolade halen en dan eventueel nog met een andere kleur gesmolten chocolade decoreren. Lekker! (en inderdaad, héél verslavend, haha ;))

 • Reply
  isa
  december 15, 2014 at 7:28 pm

  Wij hebben een kerstdiner op school en iedereen moet wat maken. Een vriendin en ik willen dit heel erg graag maken, maar we willen niet dat het uren gaat duren. Hoe lang duurt het om het klaar te maken?

  • Reply
   SJ Kitchen
   december 15, 2014 at 7:32 pm

   Het maken van de vulling kost niet zoveel tijd, waar denk ik het meeste werk in gaat zitten is het vriezen en het dippen in de chocolade en dat weer hard laten worden. Het is op zich niet een hele klus, maar een precieze tijd kan ik je niet geven, want dat weet ik niet meer, haha!

  • Reply
   Aksel
   oktober 27, 2017 at 9:28 pm

   68 DAGEN

  • Reply
   Aksel
   oktober 27, 2017 at 9:30 pm

   ISA HET DUURT LANGER DAN 10 DAGEN DUS DAS JAMMER. 😉

 • Reply
  Valda
  januari 14, 2015 at 11:48 am

  Hallo,
  Heb je de hele koek in de keukenmachine of zonder de vulling?

  Groeten,
  Valda

  • Reply
   SJ Kitchen
   januari 15, 2015 at 12:43 pm

   De hele koek! Succes:)

 • Reply
  klaas
  april 17, 2016 at 6:00 pm

  hahaha ik moet oor schoo een voor spreekopdracht een recept van iets voordragen. en je mag het maken. en dit ga ik ZWZ maken en voordragen!!! puntenpakker als je nog eens het recept heb gemaakt!!!
  dankuur om dit op het internet te zetten!!!!!!

  • Reply
   klaas
   april 17, 2016 at 6:01 pm

   sorry, ik kan niet typen, haha Tkin……..

  Leave a Reply

  Close