Recepten

Omgekeerde Appel Karamel Cake

Als je me van het begin af aan volgt dan zou het maar zo kunnen dat deze omgekeerde appel karamel cake je bekend voor komt. Dit is namelijk een van de eerste bakrecepten die op, toen nog, Miss SJ Kitchen verscheen, inclusief slechte foto’s, cups eenheden en veel fouten in de tekst. Ook had ik dankzij dit recept mijn five minutes of fame, omdat hij op een klein foodplatform genaamd culy.nl verscheen. Nu zijn we inmiddels vijf jaar verder (echt, waar gaat de tijd heen?) en ik had ontzettend veel zin om deze cake weer te maken. Ik dacht ik pimp hem een beetje, ik geef hem een Nederlandse naam (hij staat hier als Caramel-apple upside-down cake) en ik deel hem gewoon weer. Deze omgekeerde appel karamel cake (Engels is toch leuker, niet?) is zo waanzinnig lekker en is wat mij betreft het ultieme herfstachtige baksel.Omgekeerde appel karamel cakeIngrediënten:
Topping/bodem
50g boter
130g basterdsuiker
1/2tl pumpkin spice of koek/speculaaskruiden
2 appels, geschild en in halve plakjes gesneden

Cake
160g bloem
1tl bakpoeder
1/2tl pumpkin spice of koek/speculaaskruiden
1/4tl zout
200g suiker
100g boter
2 eieren
1tl vanille extract
2el yoghurt
30g fijngehakte walnotenOmgekeerde appel karamel cakeBereidingswijze:
1. Vet een bakvorm van ±22x22cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Doe de boter in een steelpannetje en laat smelten. Haal van het vuur en voeg de suiker en specerijen toe. Giet dit in de bakvorm en verdeel over de bodem.
3. Verdeel de appelpartjes over de bodem.Omgekeerde appel karamel cake4. Doe de bloem, bakpoeder, zout en specerijen in een kom en roer even door. Zet apart.
5. Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
6. Doe nu het bloemmengsel en de yoghurt er bij en meng tot een mooi beslag. Schep de gehakte walnoten door het beslag.Omgekeerde appel karamel cake7. Verdeel het beslag over de appels en zet het geheel ongeveer 55 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uit komt is hij gaar.Omgekeerde appel karamel cake8. Laat de cake 20 minuten afkoelen voor dat je hem omdraait. Ga voorzichtig met een mes langs de randen, zodat alle karamel loskomt van de zijkant. Zet een bord of snijplank op de bakvorm en draai om, als het goed is komt hij door het bakpapier meteen los. Trek het bakpapier er af en serveer warm, of laat gewoon lekker afkoelen voor een andere keer.Omgekeerde appel karamel cakeOrigineel moet (niks moet natuurlijk) dit recept met kaneel, maar ik vond pumpkin spice (of koek/speculaaskruiden) heel goed bij het herfstachtige weer passen. Deze omgekeerde appel karamel cake is nog lekkerder dan ik me kan herinneren, haast zonde dat ik hem in die vijf jaar tijd niet vaker heb gemaakt. Dus, heb je zin in een herfstachtig baksel? Maak dan zeker eens deze omgekeerde appel karamel cake, super lekker! Succes en eet smakelijk!

Save

Save

Save

Save

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close