Recepten

Omelet uit de oven

Kerst staat (naast natuurlijk de geboorte van Jezus, cadeautjes en de kerstman) echt in het teken van eten. Tegenwoordig is ‘slechts’ een kerstdiner niet meer genoeg, ook de brunch is erg populair. Wil jij lekker gaan brunchen met kerst? Ik heb tot aan kerst vier recepten die je op tafel kan zetten voor de brunch bij jou thuis.

Dit keer wat hartigs voor bij de brunch. Een hele simpele, maar onwijs lekkere omelet uit de oven. En ook nog best wel gezond!

Ingrediënten:

1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 roma tomaten
10 blaadjes basilicum
100g geraspte kaas
4 eieren
2 eiwitten
175ml melk
1/2tl zout
peper naar smaak
Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven op 180°C en vet een bakblik met een diameter van 20cm in met wat olie.
2. Versnipper het sjalotje en de knoflook. Verwijder het vruchtvlees van een van de tomaten en snij deze in blokjes. Snij de andere tomaat in plakken. Snij de basilicum blaadjes fijn.
3. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook op middelhoog vuur, voeg ook een beetje zout toe. Bak dit in de pan voor ongeveer 5 minuten. Doe in een kommetje.
4. Voeg de blokjes tomaat en basilicum aan het kommetje met het sjalotje en knoflook toe. Verspreid dit mengsel over de bodem van de bakvorm.5. Verdeel de kaas over het ui-tomaatmengsel.
6. Doe de eieren in een grote kom, voeg de melk er aan toe, voeg zout en peper er aan toe en mix goed door elkaar. Giet over de kaas. Leg de plakken tomaat er op, doe er eventueel nog wat peper op en zet voor 50 minuten in de oven.
Gebaseerd op dit recept.

Deze omelet uit de oven is super makkelijk om te maken, best gezond (op de kaas na) en heel erg lekker. Wat mij betreft de ideale hartige aanvulling op de brunch! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close