Recepten

Ombre Taart

Het staat al heel lang op mijn ‘to-bake-lijstje’ en nu is het er eindelijk van gekomen, een drielaagse taart besmeert met een lekkere botercrème, zo een die je vaak in de etalage van bakkerijtjes ziet staan. Ik wilde heel graag een ombre taart met roosjes maken, maar ik vond de botercrème laag dan te dik worden en zo lekker vind ik dat dan nou ook weer niet. Voor de cake van de ombre taart gebruik ik mijn favoriete vanille cake recept, die van Magnolia Bakery, deze gebruikte ik ook voor de Vanille Maltesertaart. Ombre taartIngredienten:
Cakes
230g boter, op kamertemperatuur
400g suiker
4 eieren, op kamertemperatuur
190g zelfrijzend bakmeel
150g bloem
230ml melk
1tl vanille extract
Roze kleurstof

Botercrème
250g boter
550g poedersuiker
1tl melk
1tl vanille extract
Roze kleurstof

Bereidingswijze:
1. Leg een bakvorm met een diameter van ±17cm op een vel bakpapier en ga langs de rand met een stift en herhaal dit drie keer. Knip de cirkels uit.
2. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem en leg een stuk bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Doe de boter en de suiker in een kom en mix tot een romig en luchtig geheel. Het is echt belangrijk dat je boter op kamertemperatuur is en dat je het goed en lang luchtig klopt, daardoor wordt de cake lekker luchtig en zacht.
4. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen.
5. Voeg in vier delen het zelfrijzend bakmeel en bloem toe, voeg tussendoor ook de melk en het vanille extract toe. Mix steeds tot alles is opgenomen en ga dan pas verder.
6. Verdeel het beslag in drie gelijke delen. Ik had ongeveer 400g per bakje. Voeg aan elk bakje roze kleurstof toe, in de eerste het minste, in de tweede iets meer en in het laatste bakje het meest. Roer goed door. Doe een van de beslagjes in de bakvorm en bak deze in 25 minuten af.Ombre taartOmbre taart7. Laat de eerste taart 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem op een rooster. Was de bakvorm af, vet opnieuw in, bestuif met bloem en leg de tweede cirkel bakpapier op de bodem. Doe het tweede beslagje in de bakvorm en bak weer af. Herhaal dit proces met het laatste beslagje.
8. Snij de bult van de taartjes af, zodat ze allemaal even vlak zijn en je zo geen scheve taart krijgt.
9. Ga aan de slag met de botercrème als de drie cakes volledig zijn afgekoeld. Doe de boter in een kom en mix 5 minuten luchtig en romig. Voeg de poedersuiker in vier delen toe en voeg het vanille extract en melk na het derde deel toe. Mix tot alles is opgenomen.
10. Doe 1 druppel roze kleurstof bij de botercrème en mix tot je een hele lichtroze kleur hebt. Smeer een dun laagje op de donkerste taart, leg de medium gekleurde taart er bovenop en smeer ook hier weer een dun laagje op, leg als laatste de lichtst gekleurde taart er op en smeer de hele taart af met een heel dun laagje roze botercrème.Ombre taartOmbre taart11. Verdeel het restant botercrème in drie delen en laat een deel staan, deze blijft dezelfde kleur als het eerste laagje. Kleur de andere delen, voeg aan de ene iets meer kleurstof toe dan aan de andere.Ombre taart12. Smeer de donkerste botercrème op de onderste rand en ga niet hoger dan een centimeter of twee. Smeer de medium gekleurde botercrème uit over het midden van de taart en smeer de lichtste kleur over uit over het bovenste deel en de bovenkant. Decoreer eventueel met wat sprinkles. Ombre taartOmbre taartOmbre taartOooh, deze ombre taart is zo ontzettend slecht , maar zo ontzettend lekker! Dit is echt de ideale feeststaart en zou iedereen eens een keertje moeten maken. Zo’n ombre taart kost misschien de nodige moeite, maar dan heb je ook echt wel een plaatje. Het is maar een klein taartje, maar ik zou hem in kleine stukken snijden omdat de ombre taart vrij machtig is. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lianne
  juli 12, 2016 at 4:42 pm

  Wauw wat een enorm mooie taart! Hij staat ook lijstje ja, een ombre taart. De kleurstof is al in huis, nu nog de tijd. 🙂

  • Reply
   SJ Kitchen
   juli 14, 2016 at 9:22 am

   Dankjewel! En succes alvast voor wanneer je de tijd hebt gevonden!

 • Reply
  Shanti
  oktober 23, 2017 at 7:45 pm

  Hallo,

  Welke kleurstof gebruik?

  Groet,

  Chantal

 • Leave a Reply

  Close