Recepten

New York Cheesecake

Waar je mijn man voor wakker kan maken? Cheesecake, sowieso. Toen wij (alweer een hele tijd geleden) onze verjaardagen vierden, kon een homemade cheesecake dan ook niet ontbreken. Toevallig (of was het voorbedachte rade?) had ik van hem New York – Recepten Uit de Big Apple gekregen, waar een recept in stond voor New York Cheesecake. Dus samen met donuts en bosbessentaartjes heb ik een cheesecake gemaakt voor ons feestje. Cheesecake maken vind ik altijd wel een beetje spannend maar gelukkig was het een succes, hij was heel erg lekkerrr! Benieuwd naar het recept? Klik dan verder! photo IMG_0528_zps385e0ef2.jpgWat heb je nodig?
Een springvorm met een diameter van (ongeveer) 28cm
Ruimte in de koelkast
Let op: Dit kost een aantal uur om te maken, je kan de cheesecake het beste een dag voordat je hem nodig hebt maken.

Ingrediënten:
De bodem
180g volkorenbiscuitjes, verkruimeld
20g poedersuiker
90g boter, gesmolten

De vulling
900g roomkaas (Philadelphia Naturel bijvoorbeeld)
260g poedersuiker
1/2tl zout
70g bloem
1 citroen, sap en rasp
6dl room (30% vet)
8 eieren
1tl vanille extract photo IMG_0428_zps7101f44b.jpgBereidingswijze:
1. Vet de springvorm in met boter en verwarm de oven voor op 175°C.
2. Meng de verkruimelde koekjes met de suiker en de gesmolten boter en schep het mengsel in de springvorm. Druk het mengsel in de bakvorm met de onderkant van een glas, zodat je een egale bodem krijgt. Bak de bodem 15 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven en verhoog de temperatuur naar 225°C. photo IMG_0414_zpsdd80837b.jpg photo IMG_0416_zps41ffb926.jpg photo IMG_0421_zpsee694d1e.jpg3. Doe de roomkaas in een grote kom en mix hem romig met een handmixer. Voeg de suiker, zout, bloem, rasp en sap van de citroen en de room toe, mix tot het een geheel is. photo IMG_0432_zps62e8ac03.jpg4. Doe een voor een de eieren bij het beslag en mix tot alle eieren zijn opgenomen, voeg als laatste het vanille extract toe en mix tot een mooie gladde vulling.
5. Vet de zijkanten van de vorm nogmaals in met boter en giet de vulling op de taartbodem.
6. Bak de taart 10 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven tot 90°C terwijl de je oven gesloten houdt en bak nog eens 50 minuten. Zet de oven uit en laat de cheesecake twee uur rusten in de oven. Laat de cheesecake daarna afkoelen buiten de oven en zet de taart nog minstens 4 uur in de koelkast voor je hem serveert. Ik heb de cheesecake een dag van te voren gemaakt, dus dan kom je heel makkelijk aan die vier uur. photo IMG_0546_zpsa460f357.jpgDeze cheesecake heeft een frisse smaak en is lekker romig en vol. Het vergt wat tijd, maar dan heb je ook wat. Ik kan het je echt aanraden om eens te maken als je wat tijd hebt, het is het wachten waard! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Hester
    augustus 1, 2014 at 10:14 am

    Ohhh ik heb deze ook al eens gemaakt en hij is zo. lekker. Echt, bizar. Eén van de weinig dingen waarvan ik niet door kan blijven eten omdat ik hier op een gegeven moment gewoon écht vol van zit (en dat zegt wat over de ingrediënten, maar whatever, cheesecake is het helemaal waard). JUM.

  • Reply
    Marloes
    februari 4, 2015 at 4:11 pm

    hoe zorg je voor de goede substantie?
    want ik heb al meerdere keren ccheesecake gemaakt maar de substantie was steeds niet goed

  • Reply
    Inge
    november 6, 2016 at 4:13 pm

    De verhoudingen kloppen niet. Mijne blijft heel waterig zelfs na 3 uur in de over op 150gdr.

    • Reply
      SJ Kitchen
      november 10, 2016 at 8:50 am

      Hmmm…dat is vreemd. Ik heb de ingrediënten nog eens gecheckt en het lijkt wel gewoon te kloppen. Is je cheesecake beslag ook al waterig? Heb je hem wel laten opstijven in de koelkast?

    Leave a Reply

    Close