Review

New in: Jamie’s 15 Minute Meals

Oké, het is geen zoet bakboek, maar toch ben ik hier heel blij mee. Mijn vriend en ik vinden het een behoorlijke uitdaging om ’s avonds snel iets lekkers te maken zonder pakjes en zakjes te gebruiken. Daarom leek mij dit kookboek goed om in huis te hebben. En ik zal een geheim verklappen, ik hou helemaal niet zo van koken. Dus als iets binnen 15 minuten klaar kan zijn, echt lekker is, dan wil ik dit kookboek best proberen (en in alle eerlijkheid, Jamie Oliver kan ik niet weerstaan). Ondanks dat dit kookboek om veel ingrediënten vraagt die ik niet in huis heb, zijn de recepten wel heel makkelijk. Het is goed te volgen, maar of je het in 15 minuten redt? Ik denk dat mijn vriend en ik ruim 20 minuten over ons eerste gerecht hebben gedaan.
Bron foto’s

Het boek begint met een aantal basics over hoe je het eten kan serveren en wat je allemaal in je kast moet hebben om de recepten uit dit boek te kunnen maken. Dan is het boek opgedeeld in 8 delen. En in elk deel zit wel iets wat me meteen aanspreekt (op het vis deel na, daar houd ik echt niet van). Als ik de recepten echt ga lezen, dan vind ik bijna alles wel lekker. Mijn vriend en ik zijn begonnen met de Sizzling Beef Steak met noodles. We hebben alleen de garnalen weggelaten, zijn de tuinkers vergeten en Romeinse sla was onvindbaar. Het was heel pittig maar erg lekker, en ik ben helemaal niet gewend om zo ‘from scratch’ te koken. Ergens volgende week gaan we de Beef Kofta Curry maken en zo hopen we langzamerhand we met de 15-minute-meal filosofie mee te gaan (gezond, lekker en toch snel).

Eigen foto

Ik heb de Engelse versie en die is nu in de aanbieding bij Bol.com. Hij kost normaal gesproken 29,95, nu kan je hem krijgen voor 19,95. Wil je de Nederlandse versie? Dan moet je nog even wachten tot 25 oktober en dan gaat hij ook 29,95 kosten. Ik kan je het boek van harte aanraden, ik ben fan!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Foodloveandhappiness
  oktober 7, 2012 at 7:22 pm

  Je houd niet zo van koken en hebt een kookblog? Hoe kan dat!? hahaha. Echt eigenlijk alleen een bakker dus, ook leuk! Ik houd van beide, zoet en hartig. Leuk deze tip! Ik vind Jamie Oliver erg leuk, heb meerdere van zijn boeken.
  En ruim 20 mintuen, ook niet slecht toch? 🙂

  • Reply
   Sj Kitchen
   oktober 7, 2012 at 8:13 pm

   Haha! Ja, stom hè? Bakken kan ik niet genoeg van krijgen, maar koken kan me niet bekoren!

  Leave a Reply

  Close