Lifestyle

Nelis West in Amsterdam

Ik ben uitgenodigd om te komen eten bij Nelis West, dit verandert echter niks aan mijn mening over Nelis West. 

Wat mij betreft gaat er niets boven een avondje gezelligheid met goed eten. Bij Nelis West zijn wat mij betreft alle ingrediënten (ha-ha) voor een leuk en vooral lekker avondje aanwezig. Zoek je sfeer, goed eten en vriendelijkheid? Ga dan eens naar Nelis West!

Eerst was er Nelis Oost

2,5 jaar geleden zag Nelis Oost het levenslicht en gezien het succes van dat restaurant, kon een tweede vestiging niet uitblijven. Nelis Oost vind je in Amsterdam Oost (de Indische Buurt) en Nelis West vind je in (surprise, surprise) Amsterdam West. De menukaart van beide restaurants is hetzelfde, maar ze verschillen wel heel erg qua interieur. Dus als je puur en alleen voor het eten gaat, is het niet lastig kiezen, je kan je hart ophalen bij beide restaurants.

Interieur

Wat me bij binnenkomst (naast het vriendelijke onthaal) meteen opvalt is het prachtige design interieur van Nelis West. Ik denk dat je het ’t beste kan omschrijven als een klassiek en tijdloos interieur met een moderne twist. Het ziet er gezellig en warm uit, bovendien zit je er lekker comfortabel bij. Het interieur is sfeervol en je kan zien dat over elk detail goed is nagedacht.

Eten

Interieur doet een hoop, maar het eten is natuurlijk het allerbelangrijkst! Het begon al goed: we werden ontvangen met een paar kleine hapjes; een lekker gekruide popcorn, Spaanse olijven en een klein soepje. De toon was meteen al gezet, want dit was al erg lekker. Daarna werd het eigenlijk alleen maar beter. Ik ben niet zo goed in eten omschrijven in zoetjes, zuurtjes en geleitjes, dus ik dacht: ik doe het gewoon met beeld. Het was in ieder geval allemaal erg lekker!

Het begin:

Voorgerecht: Gemarineerde zalm met venkel en mierikswortelmayonaise.

Hoofdgerecht: Truffelfregola met geglaceerde groenten, parmezaan en een saus van doperwten.

Nagerecht: Hangop met gemarineerd rood fruit, merengue en frambozensorbet.

 

Je zal van mij moeten aannemen dat ik dit echt bij Nelis West heb gegeten en dat het lekker was, de kaart is ondertussen alweer veranderd!

Conclusie

Bij Nelis West eet je kwalitatief goed en lekker. Bovendien krijg je geen zuinige porties voor een goede prijs! Het is dat ik in Amersfoort woon en niet zo heel vaak dineer in Amsterdam, maar ik zou zeker nog een keer terugkomen. Aanrader!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close