Recepten

Mokkabrownies (Glutenvrij)

Toen ik de ingrediënten voor deze brownies aan het verzamelen en afwegen was, heb ik wel twee keer gecontroleerd of het wel klopte. Er hoefde namelijk helemaal geen bloem in. De bloem is in dit recept vervangen door gemalen amandel, dat was voor mij een eerste keer, dus ik was heel benieuwd. Ik was heel aangenaam verrast, het zijn hele lekkere brownies geworden. Omdat er dus geen bloem in zit, is dit recept ook nog eens glutenvrij, hoera! Nieuwsgierig naar het recept? Lees dan snel verder!
PhotobucketIngrediënten:
150g pure chocolade (minstens 70% cacao)
100g plantaardige margarine
1tl sterke oploskoffie
1tl vanille extract
140g gemalen amandelen (Ik heb amandelen gekocht en in de keukenmachine fijngehakt)
200g suiker
4 eieren, gesplitst

Bereidingswijze:
1. Bekleed een bakvorm van 20×20 met bakpapier en vet deze in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Smelt de chocolade en de margarine au bain-marie en roer het glad. Laat het mengsel iets afkoelen.
Photobucket 3. Roer de oploskoffie en het vanille extract erdoor en daarna de suiker en amandelen. Klop de eierdooiers even los en roer ze daarna door het chocolade mengsel.
Photobucket 4. Klop de eiwitten stijf in een grote kom. Schep een flinke lepel eiwit door het chocolademengsel. Schep daarna snel de rest erdoor.
Photobucket Photobucket 5. Giet het beslag in het bakblik. Bak de brownie 35 minuten, tot hij goed gerezen is en van boven stevig aanvoelt. Laat de brownie afkoelen, stort daarna de brownie en verwijder het bakpapier. Snijd de brownie in blokken en bestuif ze eventueel met wat poedersuiker, voor het opdienen.
Photobucket PhotobucketZoals ik al zei, ik was aangenaam verrast. Door het eiwit krijg je hele luchtige brownies, die toch klef zijn. Raar maar waar. De bovenkant is lekker krokant en de amandel erdoor geeft het een heerlijke notige smaak. Toch vind ik de titel Mokkabrownies niet passen. Je proeft wel een vleugje koffie, maar ik zou het eerder Amandel brownies noemen. Deze zijn echt voor herhaling vatbaar en bovendien heb je ze in een mum van tijd klaar. Heerlijk!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Hester
    oktober 15, 2012 at 1:30 pm

    Weer eens een hele andere variant op brownies, deze wil ik een keer proeven (maken)!

  • Reply
    Nina
    oktober 20, 2012 at 5:46 pm

    Hmm goed idee met amandelmeel! Lijkt me erg lekker met die koffie erdoor.

    • Reply
      Sj Kitchen
      oktober 20, 2012 at 7:54 pm

      Van alle brownies die heb gemaakt is dit echt een van de lekkerste!

    Leave a Reply

    Close