Recepten

Mokka Brownies

Onderstaand baksel had ik al gemaakt voordat ik besloot te stoppen. Dus in het kader van daad bij het woord voegen, hier een heerlijk recept voor mokka brownies. Het is een tijd geleden dat ik deze heb gemaakt, maar ik kan me wel herinneren dat ze bijzonder lekker waren. Deze brownie is klef, zoals dat bij een brownie hoort te zijn, maar tegelijkertijd ook weer lekker luchtig. Dat klinkt tegenstrijdig, maar maak ze maar eens, dan weet je wat ik bedoel! Mocht je trouwens niet van koffie houden, de koffiesmaak is niet heel erg sterk. Koffie staat er om bekend de smaak van chocolade te versterken, dus eigenlijk maakt de koffie alles beter;)  photo IMG_0374_zps45e4568e.jpgIngrediënten:100g boter
90g chocolate chips, of pure chocolade in stukjes
2 eieren
170g suiker
1tl vanille extract
2el oploskoffie
1el kokend water
125g bloem
1/2tl zout

Bereidingswijze:
1. Vet een bakvorm in van 20cmx20cm en bestuif hem met wat bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Smelt de boter en chocolade au bain-marie, roer goed door en zet opzij om af te koelen. photo IMG_0273_zps97c356f7.jpg photo IMG_0291_zpsd8cb4051.jpg3. Doe de eieren, suiker en vanille in een kom en mix dit met een mixer totdat je een romig mengsel krijgt. Als je je vinger in de chocolade kan steken zonder dat je vinger pijn doet, meng je het chocolademengsel door het eimengsel. photo IMG_0296_zpsa12ae595.jpg photo IMG_0305_zps1ab2223a.jpg photo IMG_0307_zpsef05c0e1.jpg4. Doe de oploskoffie en het water in een klein kommetje en meng tot alles is opgelost. Voeg het toe aan het chocolade/eimengsel en roer tot het een geheel is.
5. Zeef het zout en de bloem boven het chocolademengsel en roer het voorzichtig door tot alles goed gemengd is en een geheel. photo IMG_0310_zps9b1477b5.jpg6. Giet het beslag in de bakvorm, verheel het gelijkmatig over de bakvorm en bak hem in de oven voor 25 minuten. Laat de brownie 1 uur afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt. Bron recept: Fat Witch Brownies – Patricia Helding.  photo IMG_0325_zps6e061176.jpg photo IMG_0338_zps1d0e790e.jpg  photo IMG_0366_zpsb0287e1a.jpgServeer ze met een bolletje ijs en wat aardbeien en je hebt een heerlijk toetje, of gewoon lekker voor bij de thee of koffie. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Margriet
    oktober 19, 2013 at 12:20 pm

    Hoera, je bent weer terug! Ik vond het zo jammer toen je afscheid nam. Gelukkig ben je er op teruggekomen, want je recepten zijn echt tof! 🙂 Deze brownies klinken ook heerlijk!

    • Reply
      AJ
      oktober 19, 2013 at 5:08 pm

      Daar sluit ik mij van harte bij aan.
      AJ

      • Reply
        SJ Kitchen
        oktober 22, 2013 at 7:22 pm

        Lief van jullie, bedankt!

    Leave a Reply

    Close