Recepten

Mocha Swirl Cheesecake

Deze cheesecake ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heel lekker!
Hij is heel makkelijk om te maken, maar het ziet er heel indrukwekkend uit.
Maak deze taart de avond van te voren. Uit: Amerika’s Beste Recepten 

Ingrediënten:
Taartbodem:
Springvorm
50g gesmolten boter
180g volkoren biscuitjes, verkruimeld

Vulling:
400g MonChou
125g suiker
4 eieren
2 theelepels vanille suiker
200ml creme fraiche
1 eetlepel bloem
75g pure chocolade
3 eetlepels koffie, liefst espresso

Ziet er professioneel uit, toch?

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C (180 hetelucht). Vet de bakvorm in. Meng de gesmolten boter met de kruimels, doe die in de vorm en druk goed aan. Doe de vorm 8 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 175°C (160 hetelucht).
2. Roer de MonChou los met de suiker, 2 eieren en de vanillesuiker. Als alles goed is gemixt, voeg je de eieren, de creme fraiche en de bloem toe en mix je dit tot een gladde massa. Verdeel dit over twee kommen.
3. Smelt de chocola en meng de koffie erdoor. Doe dit in een van de twee kommen.
4. Giet de helft van het witte beslag op de taartbodem en schep er daarna een paar lepels van het chocoladebeslag erop. Giet dan de andere helft van het witte beslag erop en lepel de rest van het chocolade beslag er op.  Ga dan voorzichtig met een mes door het beslag, raak de bodem niet, en maak een marmerpatroon.
5. Bak de taart in ongeveer 1 uur gaar, of totdat de vulling gestold is (in mijn geval was hij na 50 min al gestold). Doe de oven uit en laat hem nog 15min in de oven staan. Laat de taart afkoelen en verwijder de rand. Laat hem dan nog een nacht in de koelkast staan.

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Anke
    juni 5, 2011 at 9:03 am

    Deze is echt superlekker!!!

  • Reply
    Salima
    oktober 22, 2014 at 2:50 pm

    Hoi,

    Wat heb jij superlekkere recepten heb al de chocolade cake geprobeerd. En bumpy brownies, nu wil ik deze taart uitproberen wat voor maat springvorm gebruik je hiervoor.
    Groetjes Salima

    • Reply
      SJ Kitchen
      oktober 25, 2014 at 12:26 am

      Ik heb deze springvorm niet meer, maar ik denk dat het er een van 26cm is geweest. En leuk om te horen dat je al zoveel hebt gebakken!

    Leave a Reply

    Close