Recepten

Mississippi Mud Pie

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een taart heb gebakken, dus daar werd het wel weer eens tijd voor. Ik vind het heerlijk om klassieke Amerikaanse pies te bakken en deze Mississippi Mud Pie hoort daar ook bij. Ik vond dit recept in Het Hummingbird Bakboek en stond al een tijdje op mijn ‘to bak lijstje’ (die steeds groter wordt). Als je googled op Mississippi Mud Pie zul je zien dat dit een hele andere variant is, maar toch heeft Hummingbird Bakery dit de Mississippi Mud Pie genoemd. Benieuwd naar het recept en de foto’s? Klik dan verder! photo IMG_3758_zps114fcf89.jpgIngrediënten
de bodem
260g bloem
1/2 tl zout
110g boter, in blokjes
2-3 eetlepels water

Vulling
150g pure chocolade
50g boter
2 el golden syrup
6 eieren
300g basterdsuiker
1 tl vanille extract

topping
2,5 dl slagroom
1 zakje vanille suiker

Bereidingswijze:
De bodem
1. Doe de bloem, zout en boter in een keukenmachine en mix alles tot je hele fijne kruimels krijgt. Voeg er 1 eetlepel water aan toe en mix tot alles vermengd is. Voeg nog 1 eetlepel toe en meng tot je een gelijkmatig deeg krijgt. Lijkt het nog wat droog, korrelig en is het niet tot een geheel te krijgen, doe er dan nog 1 eetlepel water bij.
2. Kneed er een bal van en laat het verpakt in plastic folie nog een uur in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven voor op 170°C en vet een vlaai bakvorm in met wat boter.
4. Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol het deeg met een deegroller uit. Mijn deeg was achteraf wat droog, dus scheurde het steeds, maar heb er met wat plakwerk nog wat van weten te maken. Bekleed je bakvorm met het deeg, leg een vel bakpapier in de deegbodem en stort de gedroogde bonen er in.
5. Bak de bodem voor ongeveer 10 minuten. Verwijder het bakpapier en de bonen en bak hem nog eens 10 minuten.
 photo Desktop6_zps2ec383f1.jpg
De vulling
1. Verwarm de oven weer op 170°C.
2. Smelt de chocolade, boter en de siroop au bain-marie. Roer af en toe en wanneer het mengsel glad is, haal je het van het vuur.
3. Terwijl de chocolade smelt, meng de eieren, suiker en vanille in een kom, met een handmixer tot alles goed is vermengd.
4. Voeg al mixend geleidelijk het warme chocolademengsel bij het eimengsel. Als de chocolade te heet is, zal het eimengsel stollen. Als je een vinger in de gesmolten chocolade kan houden zonder dat het zeer doet, zal het ei ook niet meer stollen. Mix tot het een glad geheel is.
5. Giet de vulling in de taartbodem. Ik had vulling over.
6. Bak hem 35-40 minuten in de oven. Controleer hem na 30 minuten regelmatig, om te voorkomen dat hij verbrand. De taart moet stevig zijn, maar niet wiebelig, het midden mag wat zacht blijven. Laat de taart afkoelen en doe hem daarna nog minimaal een uur in de koelkast.
7. Klop voor je hem serveert de slagroom met vanille suiker tussen lobbig en stijf. Strijk dit over de taart en rasp er wat chocolade overheen. photo IMG_3761_zps2a9e4d4a.jpg photo IMG_3755_zps179fe4e2.jpgWauw, wat is dit een onwijs lekkere taart. De vulling is heel erg romig en heeft een zachte textuur, maar toch stevig wanneer je hem snijdt. Het lijkt alsof je een niet gare brownie aan het eten bent, maar het heeft echt z’n eigen smaak. Het is alsof je chocolademousse aan het eten bent, maar dan in een soort van cheesecake vorm, maar eigenlijk ook weer niet. Misschien moet ik het maar niet met iets proberen te vergelijken, het is gewoon onwijs lekker en ik kan het aanraden! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Kimberly
    april 15, 2013 at 8:58 am

    Dit ga ik echt een keertje maken! Heb er al eens over gelezen en het lijkt me heel erg lekker!

  • Reply
    Carola
    mei 11, 2013 at 8:38 pm

    Wat ziet deze taart er heerlijk uit!!!
    Ik heb hem gepint op pinterest.
    Ga hem binnenkort zeker proberen en zal je laten weten wat ik er van vond.

    • Reply
      SJ Kitchen
      mei 16, 2013 at 9:09 pm

      Ik ben benieuwd!

  • Reply
    Saskia
    juni 27, 2013 at 11:36 am

    Hij ziet er heerlijk uit!
    Kan deze ook een dag van te voren gemaakt worden, of raad je aan het op de dag zelf te doen?

    • Reply
      SJ Kitchen
      juni 29, 2013 at 9:50 am

      Ja hoor, dat kan prima!

  • Reply
    Jolanda
    januari 16, 2014 at 10:06 am

    Wat is Golden Syrup en waar kan ik dat vinden??

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 7, 2014 at 3:07 pm

      Golden syrup is een soort stroop. Je kan het vervangen door gewone stroop, het gaat dan wel iets anders smaken.

      • Reply
        Jolanda
        februari 7, 2014 at 3:37 pm

        dank je wel.. Ga er toch eens naar op zoek 😉

    Leave a Reply

    Close