Recepten

Mini Valentijn Chocoladetaartjes

Chocolade, zoetigheid, taartjes, roze, hartjes, allemaal dingen die bij Valentijnsdag passen. Ik dacht, ik doe eens gek en ik combineer al het bovenstaande met elkaar (wel een tikkeltje geïnspireerd door Pinterest) en zo maakte ik het ultieme mini chocolade Valentijn taartje.ValentijnIngrediënten:
Koek
200g bloem
Snufje zout
1tl bakpoeder
2el cacao
175g boter, op kamertemperatuur
150g Suiker
50g Basterdsuiker
2 eieren
1tl vanille extract
100g pure chocolade

Vulling
250g poedersuiker
125g boter, op kamertemperatuur
1/2tl vanille extract
1tl melk
Roze kleurstof
Jam naar keuze

Decoratie
50g Chocolade naar keuze
Sprinkles naar keuze

Bereidingswijze:
1. Bekleed een bakplaat van ongeveer 30x35cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
2. Smelt de chocolade au bain marie en laat staan.
3. Doe de suikers en de boter in een kom en mix tot een luchtig lichtgekleurd geheel op hoge snelheid. IMG_04684. Voeg de eieren en het vanille extract toe en mix tot de eieren volledig zijn opgenomen.
5. Voeg de chocolade toe en mix tot een geheel. IMG_04716. Voeg de bloem, cacao, bakpoeder en zout toe en mix kort tot alles is opgenomen. Schep het beslag in de kom en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. IMG_04727. Zet in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Als een satéprikker er schoon uit komt is de koek klaar. Laat volledig afkoelen. Hoe beter afgekoeld de koek is, hoe makkelijker het uitsteken van de vormpjes gaat, heb dus geduld;)
8. Steek met een hartjesvorm (die van mij is ongeveer 7cm breed) een even aantal hartjes uit de koek. Zet apart.Valentijn9. Maak de vulling. Doe de boter (moet echt op kamertemperatuur zijn) in een kom en mix 5 minuten lang tot hele luchtige lichtgekleurde boter.
10. Voeg ongeveer een half kopje poedersuiker per keer toe en mix steeds tot de poedersuiker is opgenomen voordat je een nieuwe toevoegt.
11. Als je aan je laatste kopje toe bent, voeg dan eerst het vanille extract en melk toe, mix tot deze zijn opgenomen. Voeg dan het laatste beetje poedersuiker toe, mix weer en als je blij bent met de stevigheid van de crème is hij klaar. Is hij te stevig, voeg je nog een beetje melk toe, is hij te zacht, voeg je nog een beetje poedersuiker toe.
12. Voeg als laatste de kleurstof toe en mix weer tot deze is opgenomen en je een egale roze kleur hebt. IMG_048313. Doe de botercrème in een zak met (als je dat hebt) een mooi spuitmondje. Leg de helft van de hartjes klaar op een snijplank en spuit botercrème langs de rand van de hartjes. Doe in het midden een eetlepel jam en leg een hartje zonder botercrème er bovenop. ValentijnIMG_050914. Smelt de overige chocolade (ik heb witte gebruikt) au bain marie en doe dit in een spuitzak waar je de punt nog van af moet knippen, of doe het in een plastic zakje, of rol een cornetje van bakpapier als je echt skills hebt (die heb ik trouwens niet). Knip een klein puntje van het plastic zakje of spuitzak en maak mooie strepen op je mini taartjes. Nu kun je eventueel nog wat extra versiering er aan toevoegen en klaar zijn je mini chocoladetaartjes!IMG_0529ValentijnMini chocoladetaartjesBovenstaande klinkt misschien allemaal super ingewikkeld en als veel werk, maar het valt echt mee. Dit taartje bestaat uit een aantal basisrecepten, die los van elkaar erg simpel zijn. Iedereen kan dit, daar ben ik heilig van overtuigd! De mini chocoladetaartjes zijn in ieder geval erg lekker (wel erg zoet), de jam aan de binnenkant is een hele aangename verassing en past goed bij de chocolade. Mocht het nou geen Valentijnsdag meer zijn, dan kan je natuurlijk altijd de mini chocoladetaartjes een andere vorm gebruiken en de botercrème geen of een ander kleurtje geven. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    ohladybake
    februari 11, 2016 at 12:13 pm

    deze zien er super uit!
    liefs

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 13, 2016 at 4:05 pm

      Dank je!

    Leave a Reply

    Close