Recepten

Mini Koffietaartjes

Tja, en zo zijn er alweer twee weken voorbij zonder een recept op SJ Kitchen. Ik probeer sowieso elke vrijdag een recept te plaatsen, maar soms dan heb ik het zo druk met mijn werk dat ik niet aan bakken toe kom, of niet aan schrijven toe kom. Gelukkig is het weer wat rustiger op mijn werk en kan ik letterlijk en figuurlijk weer aan de bak! Een baksel wat ik nog had klaar staan zijn onderstaande schattige koffietaartjes. Leuk om te zien, niet te zoet en heel erg lekker! photo IMG_1091_zpsx7yuc5sr.jpgWat heb je nodig?
Een muffin bakblik
Een handmixer
Een steelpannetje
Bakbonen
Vel bakpapier

Ingrediënten:
Taartbodem
345g bloem
85g poedersuiker
170g boter, op kamertemperatuur
4 eidooiers

Vulling
225ml melk
115g pure chocolade
2tl instant koffiepoeder
2el suiker
2 eieren
2 eidooiers

Topping
250ml slagroom
2el suiker
1 1/2tl instant koffiepoeder
beetje cacaopoeder

Bereidingswijze:
1. Doe de suiker en de boter in een keukenmachine en mix even kort door.
2. Voeg de eidooiers toe en een beetje bloem en mix tot een geheel.
3. Voeg de rest van de bloem toe en mix tot een mooi deeg. Pak het deeg in plastic in en leg minimaal 15 minuten in de koelkast.  Dit kan natuurlijk ook allemaal met de hand, mocht je geen keukenmachine hebben.
4. Vet je muffinbakblik in, verwarm de oven voor 190°C, en rol het deeg uit op een bebloemd werkblad. Steek er 12 cirkels uit met een doorsnede van 10cm. photo IMG_0996_zps0gzshc33.jpg Druk deze cirkels voorzichtig in een vormpjes. Dit kan wat lastig gaan, maar met wat geduld moet het lukken. Prik in elke bodem gaatjes met een vork. photo IMG_0999_zps8ns79jth.jpg5. Maak een prop van het bakpapier en knip er 10 stukken uit. Leg op elke taartbodem een stukje bakpapier en doe in elk bakje wat bakbonen. Bak de taartbodems 10 minuten in de oven. photo IMG_1001_zpszeod1rkb.jpg6. Verwijder het papier en de bonen en bak nog 5 minuten, tot de bodem goudbruin is. Verlaag de oven temperatuur naar 160°C.
7. Doe de melk in een pannetje en verwarm het tot het bijna kookt. Voeg de chocolade, koffie en suiker toe, haal van het vuur en laat staan tot de chocolade is gesmolten.
8. Klop de eidooiers in een grote kom en voeg geleidelijk het warme melk mengsel toe. Giet het mengsel in de vormpjes. photo IMG_1005_zpsevvehbay.jpg9. Bak ze 15-20 minuten in de oven, tot alles stevig is. Laat ze 10 minuten afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de bakvorm. Laat volledig afkoelen. photo IMG_1012_zpswml1otkq.jpg10. Los de koffie op met 1tl kokend water. Doe de slagroom in een kom, voeg de koffie en suiker toe en mix tot je koffieslagroom hebt. Schep dit op de koffietaartjes. Bestuif met wat cacaopoeder en klaar! photo IMG_1085_zps3ipsfbtj.jpg photo IMG_1087_zpsmdsy7dpq.jpgDeze taartjes zijn erg lekker en niet zo onwijs zoet. Het is weer eens wat anders dan een cupcake of een ander standaard gebakje. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close