Recepten

Mini Cheesecakejes

Mijn man kan geen genoeg krijgen van cheesecake. Kan je bij een restaurant cheesecake krijgen, dan is de keuze snel gemaakt, elke keer als ik zit te bedenken wat ik wil bakken, dan hoopt hij altijd op een vorm van cheesecake. Nu ben ik ook niet geheel onschuldig, ik ben zelf ook dol op cheesecake. Laatst gaven wij een feestje en toen kwam ik op het idee om mini cheesecakejes te maken, ziet er leuk uit, het is lekker en mijn man is blij. Benieuwd hoe je ze maakt? Lees dan snel verder! photo IMG_0605_zpsf119cc12.jpgWat heb je nodig?
Een muffinblik
Papieren cupcake vormpjes

Ingredienten:
100g digestives
75g gesmolten boter220g roomkaas
2 eieren
130g suiker
1tl maizena
1tl vanille extract
een jam naar keuze

Bereidingswijze:
1. Doe een cupcakepapiertje in elk gat van het muffinblik. Verwarm de oven voor op 165°C
2. Verkruimel de digestives tot een fijn mengsel, niet te grof. Ik heb dit in een kleine keukenmachine gedaan, maar je kan ze ook in een theedoek leggen en dat je ze dan stuk slaat met een deegroller, of plet met de onderkant van een glas. Doe de gesmolten boter hierbij en roer goed door elkaar.
3. Schep in ieder cupcake bakje een goede theelepel kruimels. Druk de kruimels tot een bodem. Bak deze 12 bodems 5 minuten af in de oven. photo IMG_0578_zps5c35e4fa.jpg photo IMG_0579_zpsf38431c0.jpg4. Verhoog de oventemperatuur naar 175°C.
5. Doe de roomkaas in een kom en mix met een handmixer tot een glad geheel. Voeg de eieren toe en mix tot ze volledig opgenomen zijn. photo IMG_0581_zps2c001b8b.jpg6. Voeg de suiker, vanille extract en maizena toe en mix dit geheel goed door, ongeveer 2-3 minuutjes.
7. Giet op elke bodem een beetje mengsel van roomkaas. Giet tot ongeveer 2/3 vol. Bak ze 20 minuten in de oven, maar hou ze goed in de gaten, mijn cheesecakes hebben er net iets te lang in gezeten. Ze moeten net gezet zijn en het midden mag nog iets lobbig zijn. Ze kwamen er bij mij bol uit, maar zakten daarna snel in, ik heb het vermoeden dat dat komt omdat ze er te lang hebben in gezeten. Desalniettemin waren ze erg lekker.  photo IMG_0582_zps67c1961e.jpg8. Zet de cheesecakes minimaal 3 uur in de koelkast voor je ze serveert. Haal de papiertjes er af en serveer ze met een laagje jam er op, of wat poedersuiker of gewoon kaal. photo IMG_0604_zpsb5382238.jpg
Deze cheesecakes zijn heel erg makkelijk om te maken en, op het wachten na, kost het niet zo veel tijd. Je kan ze makkelijk een dag van te voren maken, ik zou alleen de jam er pas op doen vlak voordat je ze serveert. Als je nog kruimels en cheesecake mengsel over hebt, zoals ik dat had, kan je uiteraard gewoon nog een paar cheesecakejes bakken. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Laura
    oktober 3, 2014 at 11:21 am

    Wat een onwijs leuk idee! Mijn vriend is ook helemaal gek op cheesecake. Op deze manier kan je een beetje doseren en je niet tonnetje rond eten aan de taart :’)

  • Leave a Reply

    Close