Recepten

Mini blauwebessentaartjes

Als mijn man en ik onze verjaardagen vieren (eigenlijk altijd samen), dan maak ik alle gebakjes zelf. Ik probeer dan zoveel mogelijk te variëren met wat ik maak en ik probeer altijd wat met fruit te maken, zodat er ook wat ‘frissigs’ te eten valt. Dit keer koos ik voor iets met bosbessen, namelijk deze super schattige mini bosbessentaartjes. Eerlijk gezegd was het wel een beetje een gepriegel en ik heb ik even gedacht ‘dit wordt nooit wat’, maar het eindresultaat en de smaak mogen er wezen. Ze zien er leuk uit en ze zijn heel erg lekker! Benieuwd naar het recept? Klik dan verder! photo IMG_0513_zpse5a9f909.jpg Wat heb je nodig?
Een muffin bakblik
Een steelpannetje
Een cookie cutter (10cm)

Ingrediënten:
Taartdeeg
120g bloem
40g poedersuiker
85g boter, op kamertemperatuur
2 eidooiers

Vulling en topping
280g blauwe bessen
2tl maizena
50g suiker
4tl water
55g bloem
Rasp van een citroen
40g boter

Bereidingswijze:
1. Begin met het maken van het taartdeeg. Doe de suiker en de bloem bij elkaar in een kom en meng dit tot een geheel. Voeg de eidooiers en boter toe en meng tot je een samenhangend deeg krijgt. Dit kan je met je handen doen, vorken of een pastry cutter. Je kan ook alle ingrediënten in een keukenmachine doen en mengen tot je een geheel hebt. photo IMG_0443_zps00cadf1e.jpg2. Wikkel de deegbal in folie en laat het minstens 15 minuten in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven voor op 190°C en vet een muffin bakblik in met boter.
4. Doe de helft van de blauwe bessen in een pannetje samen met de maizena, de helft van de suiker en het water. Breng dit al roerend aan de kook, laat het nog 2-3 minuten doorkoken.
5. Haal het pannetje van het vuur en voeg de rest van de blauwe bessen toe. photo IMG_0469_zps8108c726.jpg6. Doe voor de topping de bloem, rasp van de citroen, boter en de rest van de suiker in een kom en maak met je vingertoppen een kruimel deeg. Knijp de ingrediënten als het ware met je vingers. photo IMG_0480_zpsd8175f73.jpg6. Haal het deeg uit de koelkast en rol het plat op een bebloemd oppervlak. Snij met een koekjesvorm er cirkels uit met een diameter van 10cm photo IMG_0471_zpsc32553d0.jpg7. Druk het deeg in de muffin bakvorm, dit gaat wat lastig en vergt wat geduld. Als er scheuren in komen kan je die bedekken met kleine restjes deeg. photo IMG_0473_zps480b13d1.jpg8. Doe de vulling in de bakjes en verdeel te topping over de bessen. photo IMG_0475_zpsd423893b.jpg photo IMG_0478_zpsc36c130d.jpg9. Doe de taartjes in de oven voor ongeveer 20 minuten of totdat de topping goudbruin is. Laat de taartjes 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en laat ze dan op een rooster volledig afkoelen. photo IMG_0505_zps982d5973.jpg photo IMG_0497_zpsb99fc153.jpg photo IMG_0515_zpsdbe0673e.jpgIk vond dit echt leuk om te maken, al was ik wel een beetje nerveus over de mini taartjes uit de bakvorm halen, gelukkig ging dat heel gemakkelijk. Deze mini taartjes zijn heerlijk, ze zijn fris, niet te zoet en natuurlijk enorm leuk om te zien. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Simone
    augustus 19, 2014 at 7:48 am

    Daar zou ik ook nerveus over zijn geweest.. Of ze er wel uit komen. Blij te horen dat het goed is gegaan want het is wel een mooi klein maatje zo. Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Char
    oktober 23, 2014 at 12:53 pm

    Hallo.

    Wat zijn je taartjes mooi gelukt! Ik wil ze ook graag maken, alleen een vraagje. Heb je de muffinvormpjes ingevet? Of heb je bakpapier gebruikt?

    Groetjes, char

    • Reply
      SJ Kitchen
      oktober 25, 2014 at 12:26 am

      Ik heb ze alleen ingevet, geen bakpapier gebruikt. Succes!

    Leave a Reply

    Close