Recepten

Makkelijke Unicorn Cake

Ik blijf het zeggen: bakken hoeft echt niet ontzettend ingewikkeld te zijn voor een mooi resultaat. Dat gaat voor deze unicorn cake ook zeker op; binnen twee uurtjes (inclusief bakken en afkoelen) staat hij te shinen op je tafel.

Ik noem het hier een Unicorn Cake, maar als je de kleurtjes verandert en een andere blend van sprinkles gebruikt, dan kan je deze makkelijke cake geschikt maken voor elk feestje. Bijvoorbeeld een cake voor een babyshower, feestelijke hight tea, of natuurlijk gewoon een verjaardagsfeestje!

Ben je op zoek naar nog een makkelijke verjaardagstaart? Probeer dan eens de chocolade variant!

Ingrediënten:

Cake:

  • 110g boter, op kamertemperatuur
  • 110g suiker
  • 2 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 110g bloem
  • 1tl bakpoeder

Topping:

  • 50ml melk
  • 200g poedersuiker
  • 2 kleuren kleurstof
  • Decoratie (Mijn blend van sprinkles komt bij de Dutch Sprinkleshop vandaan en kan je vinden onder de naam ‘Dutch Dark Unicorn’.) 

Bereidingswijze:

  1. Vet een bakvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een romig en luchtig geheel.
  3. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen in het beslag. Voeg ook het vanille extract toe.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe en mix tot je een mooi beslag hebt. Schep dit in de bakvorm en bak het geheel zo’n 20 minuten af. Als een satéprikker er schoon uit komt, is hij gaar.
  5. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een rooster om hem volledig af te laten koelen.
  6. Zeef de poedersuiker in een kom. Voeg de melk in kleine beetjes toe, tot je een mooie vloeibare massa hebt. Iets dunner dan bijvoorbeeld stroop of honing. Ik heb zelf niet alle melk opgebruikt!
  7. Verdeel de icing in twee delen en geef ieder deel een ander kleurtje. Ik heb roze en paars gebruikt.
  8. Schep de icing om en om op de afgekoelde cake en smeer het vervolgens uit om eventuele gaten te dichten en een beetje een marble effect te creëren. Verdeel dan de decoratie over de icing, laat het wat opdrogen en klaar is je super makkelijke unicorn cake!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close