Recepten

Makkelijke Leeuwentaart

Nog niet zo heel lang geleden deelde ik een recept voor een makkelijke verjaardagstaart met jullie. Nu heb ik nog zo’n makkelijke taart voor jullie. Toegegeven, dit recept heeft wat meer stappen en kost wat meer tijd, maar zeg nou zelf, dan heb je toch ook wat?

Ik heb deze leeuwentaart gemaakt voor mijn neefje die één jaar werd deze maand! Ik weet dat ik het vaker zeg, maar wat gaat de tijd ontzettend snel, voor je het weet liggen de pepernoten alweer in de supermarkt!

Ingrediënten

Cake

  • 185g bloem
  • 1el bakpoeder
  • Snuf zout
  • 180g boter, op kamertemperatuur
  • 150g suiker
  • 3 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 2 el melk
  • ±2 el jam

Decoratie

  • 250g boter, op kamertemperatuur
  • ±400g poedersuiker
  • 1tl vanille extract
  • ±1el slagroom (of melk)
  • Oranje, gele en roze kleurstof
  • Witte fondant
  • Chocoladestift van Dr.Oetker

Bereidingswijze:

  1. Bekleed twee bakvormen met bakpapier en smeer ze in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer even door. Zet apart.
  3. Doe de suiker en boter in de kom van een mixer en mix dit tot een luchtig geheel.
  4. Voeg het vanille extract en de eieren een voor een toe. Mix tot alles is opgenomen.
  5. Voeg dan geleidelijk het bloem mengsel en de melk toe en mix tot je een mooi beslag hebt.
  6. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet ze ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt zijn ze gaar.
  7. Laat ze eerst 5 minuten in de vorm afkoelen en stort ze dan voorzichtig op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  8. Maak de frosting. Doe de boter in een kom en klop deze 5 minuten lang tot een licht en luchtig geheel.
  9. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Kijk voordat al het poedersuiker op is of het al de juiste dikte heeft.
  10. Voeg dan de eetlepel slagroom en het vanille extract toe en test dan of het nog steeds de juiste dikte heeft (stevig, maar niet zo stevig dat je er niet meer fatsoenlijk door heen kan roeren). Voeg eventueel wat meer poedersuiker toe, of, als het te dik is, wat meer slagroom.
  11. Verdeel de botercrème in twee delen (ongeveer 1/3-2/3). Geef het grootste deel een gele kleur en het kleinste deel een oranje kleur.
  12. Smeer op een van de taart helften een laag botercrème, en verdeel er dan wat jam overheen. Leg dan de tweede taart helft er op en smeer hem af met een dun laagje botercrème. Zet de taart 10 minuten in de koelkast.
  13. Smeer de taart nog een keertje in met een tweede laagje botercrème.
  14. Doe de oranje botercrème in een spuitzak en spuit op de taart rondom twee rijen met oranje toeven.
  15. Kleur een klein beetje fondant oranje met de kleurstof, kleur een klein beetje fondant roze met de kleurstof.
  16. Bestrooi het werkblad met wat poedersuiker en rol de gekleurde fondant uit tot een dunne lap. Snij er oortjes uit, plak het roze deel met wat water op het oranje deel en leg de oren op de taart.
  17. Rol een wit stukje fondant uit en haal hier de ogen en de snuit uit. Geef de snuit een neus en de ogen pupillen, plak ze op de taart en klaar is je meesterwerk!

Deze leeuwentaart is echt niet moeilijk om te maken, het kost alleen wat tijd. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Lianne
    juli 15, 2017 at 3:58 pm

    Wat een leuk idee! Erg leuk voor een kinderverjaardag, ik weet zeker dat mijn neefjes daar blij van worden. 🙂

    • Reply
      Sanne
      juli 16, 2017 at 9:19 pm

      Dat weet ik wel zeker!:D

  • Reply
    Judith
    augustus 26, 2017 at 4:05 pm

    Wat een leuke taart. Mag ik misschien vragen welk spuitmondje je hebt gebruikt voor de toeven?

  • Leave a Reply

    Close