Recepten

Makkelijke en snelle appelkruimel

Aan het eind van de week heb ik altijd een aantal beurse, overrijpe of melige appels over. Net als met te rijpe bananen vind ik die dus niet te vreten. Maar zoals je met rijpe bananen bananenbrood maakt, kun je met rijpe appels heel goed appelkruimel maken. Supersnel en super makkelijk! 

Ingredienten

Vulling

  • 6 tot 7 appels
  • 1el basterdsuiker
  • 1tl vanillesuiker
  • 1tl kaneelpoeder
  • klontje boter

Kruimel

  • 125g boter, in blokjes
  • 125g bloem
  • 50g havermout
  • 100g basterdsuiker
  • 1tl kaneel
  • 1tl vanillesuiker

Bereidingswijze:

  1. Was de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in grove blokken (ik laat de schil er altijd aan). Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zet een steelpan op het vuur en smelt het klontje boter. Doe de blokjes appel, basterdsuiker, vanillesuiker en kaneelpoeder in de pan en bak dit zo’n 10 minuten in de pan. Doe in een kom en laat wat afkoelen. Mocht je echt haast hebben: je hoeft de appels niet eerst te bakken, je kan zo ook meteen in de ovenschaal doen, dan blijven ze alleen wat harder. 
  3. Doe alle ingrediënten voor de kruimel in een keukenmachine en pulseer dit mengsel net zolang totdat je een kruimelige consistentie hebt.
  4. Doe de gebakken appels in een ovenschaal en verdeel de kruimel eroverheen.
  5. Zet het geheel 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Deze appelkruimel is het lekkerst als hij nog warm is, met bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs en/of slagroom. Zoals je leest en ziet is dit echt heel eenvoudig om te maken. Dit recept voor appelkruimel staat in een klein uurtje te shinen op tafel!

Tip 1: Voeg wat blauwe bessen of stukjes banaan toe aan het appelmengsel, ook ontzettend lekker!

Tip 2: Maak een karamelsaus voor over de appelkruimel. Karamel en appel zijn (wat mij betreft) echt elkaars beste vriendjes.

Tip 3: Vervang de boter door Wajang, of een andere plantaardige boter en je hebt een lactose vrije of vegan appelkruimel!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Loes
    september 12, 2017 at 10:13 am

    Jammie, ik ben dol op appelkruimel! Mijn moeder maakte het ook wel eens met appel en peer, dat was ook heel lekker.

    • Reply
      Sanne
      september 12, 2017 at 3:15 pm

      Oooh ja! Hoe kan ik daar nou niet aan gedacht hebben, inderdaad ook superlekker!

  • Reply
    Marieke
    september 12, 2017 at 1:51 pm

    Hoi Sanne,

    Wat een onzettend leuke blog heb je. Soms kom je zomaar ineens een blogger tegen waar ik het bestaan niet eens vanaf wist, sorry. Nu vroeg ik mij af welk recept hoort er eigenlijk bij die (ik denk caramel) cakejes die op jou startpagina staan. IK ben al aan het zoeken geweest maar je hebt al zoveel dingetjes gebakken dat ik het niet kan vinden.
    Alvast bedankt en ik heb jou al bij mijn favorieten opgeslagen..

    Grtjs Marieke

    • Reply
      Sanne
      september 12, 2017 at 3:14 pm

      Hi Marieke!
      Bedankt voor je leuke berichtje, daar word ik heel blij van:D
      En daar hoef je echt geen sorry voor te zeggen hoor, er zijn zoveel blogs tegenwoordig!
      Het recept voor de Millionaire Brownies kun je hier vinden!
      Succes met bakken!

  • Reply
    Lianne
    september 12, 2017 at 10:25 pm

    Mmmm, dat ziet er heel erg lekker uit! Extra lekker met een bolletje kaneelijs of appeltaartijs denk ik 🙂

  • Reply
    Marieke
    september 13, 2017 at 12:23 pm

    Dankjewel. Deze ga ik zeker een keer maken. Zien er zo lekker uit..

  • Laat een reactie achter op Lianne Cancel Reply

    Close