Recepten

Luchtige Brownies

Dit recept verscheen eerder op Elisejoanne.nl, een blog van vriendinnetje Elise waar je 2 keer per maand op zaterdag een recept van mij kan vinden.

Ik denk dat een van mijn favoriete baksels toch wel de gouwe ouwe brownie is. Er zijn honderden varianten te bedenken en ze zijn bijna altijd lekker. Wat mij betreft horen brownies een beetje klef te zijn, een soort kruising tussen fudge en een cakeje. Een brownie is geen brownie meer als hij op een chocoladecake lijkt. Deze brownie variant doet niet denken aan fudge of cake, maar toch is hij luchtig en klef tegelijk. Verwarrend hè? Ik denk dat je het zelf zal moeten bakken om te begrijpen wat ik bedoel.Luchtige browniesIngrediënten:
85g boter
115g pure chocolade, in stukjes
200g suiker
2 eieren
2tl vanille extract
50ml melk
125g bloem
1/2tl bakpoeder
1/4tl zout

Bereidingswijze:
1. Vet een bakblik van ± 20x20cm, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
2. Doe de boter en de chocolade in een steelpannetje en laat deze op een laag vuur smelten. Laat dit wat afkoelen.
3. Doe de suiker en de eieren in een kom en mix dit tot een crèmige substantie.
4. Voeg ook de afgekoelde chocolademengsel, melk en het vanille extract toe en roer tot alles is opgenomen.
5. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer even door met een vork. Voeg het dan bij het natte mengsel en roer tot alles is opgenomen en je een mooi glad beslag hebt. Luchtige brownies6. Giet het beslag in de bakvorm en zet het 25 tot 30 minuten in de oven. Steek een satéprikker in de brownie, als deze er met een paar kruimels of schoon uitkomt is hij klaar. Luchtige brownies Luchtige browniesIk geloof dat het zo onderhand duidelijk mag zijn dat ik heilig geloof in ‘de makkelijkste dingen zijn vaak het lekkerst’. Dat is met deze luchtige brownies zeker niet anders, het kost niet veel moeite en binnen no-time heb je wat lekkers op tafel staan. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lianne
    september 8, 2016 at 11:47 am

    Ik hou echt veel te veel van chocolade. Zo niet goed voor mijn lijf, maar ja. Ook deze brownies: ik denk dat gewoon, hoppa gelijk eten. 🙂

  • Leave a Reply

    Close