Reizen

Leuke stad: Washington D.C.

Washington dc

Ik ben me er van bewust dat de meeste mensen graag naar New York City gaan, maar geloof me, Washington D.C. is ook echt het bezoeken waard. Er is ontzettend veel historie te vinden, ik vind het er een stuk schoner en frisser dan NYC, het is lekker breed opgezet en ook een stuk overzichtelijker. Lees vooral verder, dan neem ik je virtueel mee naar D.C.!

Wij kwamen met de auto vanuit Philadelphia en reden eigenlijk zonder moeite door Washington D.C. We hebben de auto geparkeerd bij ons hotel en hebben hem verder eigenlijk niet meer aangeraakt. Ons hotel, Hyatt Arlington, lag trouwens in Arlington, een plek die tegen D.C. aan grenst en waar dan wel weer veel hoogbouw te vinden is. Vanuit het Hyatt Arlington ben je binnen 10 minuten met de metro in het centrum van D.C., ideaal! In totaal zijn we 4 nachten in D.C. geweest en hadden we dus drie hele dagen.

Wat te doen in D.C.?

 • Onze eerste hele dag begonnen we met een fietstour langs alle belangrijke plekken van D.C. (Deze hebben we geboekt via Bike and Roll en heet Capital Sites Bike Tour.) Zo krijg je meteen een indruk van hoe de stad is opgebouwd en heb je meteen alle hoogtepunten uit de stad gezien (wat op de fiets natuurlijk veel sneller is dan lopend) inclusief goede achtergrondinformatie van de gids.washingtondc
 • Musea in Washington D.C. zijn allemaal gratis toegankelijk. Wij zijn naar het National Air en Space Museum geweest, National Museum of Natural History en National Archives Museum. Wij vonden met name het NASM wat verouderd en waanzinnig druk, maar wel heel gaaf om al die oude vliegtuigen en ruimtevaartuigen te zien. Als je geïnteresseerd bent in natuur en cultuur dan is het NMNH echt een must, maar het NAM heeft toch wel het meeste indruk op mij gemaakt. De Amerikaanse geschiedenis interesseert me enorm en om de Declaration of Independence, US Constitution en de Bill of Rights in het echt te mogen aanschouwen was toch een ‘die kan ik maar mooi van mijn bucketlist afstrepen’ momentje.
 • Iets wat je zeker niet mag overslaan is een bezoekje aan Georgetown. Een heel schattig plekje met allerlei kleine, leuke winkeltjes, koffietentjes en restaurants. Ik vond het heel apart dat je zo’n dorpsachtige omgeving vlak naast een immens grote stad als Washington D.C. kan hebben.img_0720
 • Arlington National Cemetery heeft op mij een enorme indruk gemaakt. Arlington National Cemetery is een hele serene plek en ook ontzettend mooi, maar tegelijkertijd is het ook een hele verdrietige plek en dus heb ik er een beetje dubbele gevoelens over. Het is zeker iets dat je gezien moet hebben en het maakt de gevolgen van oorlog heel tastbaar. Het deed mij heel erg beseffen hoe veel geluk ik heb dat ik mag leven in een land waar ik niet direct de gevolgen van oorlog ken. Mijn man en ik werden er stil van, gingen diep geraakt weer terug naar het hotel en hebben het er na die tijd nog vaak over gehad.

Eten:

In Amerika kan je goed en lekker (veel) eten en dat hebben we in Washington D.C. ook zeker gedaan. Wij maken eigenlijk altijd keuzes gebaseerd op Tripadvisor en als we Wifi hebben dan zoeken we in de buurt het beste tentje uit volgens Tripadvisor (en kiezen natuurlijk ook iets uit waar we op dat moment zin in hebben). Hieronder een greep uit de plekjes waar we hebben gegeten.

 • Founding Farmers
  Op basis van de lyrische reviews op Tripadvisor hebben we gekozen voor Founding Farmers. Ik kan hier heel kort over zijn: waanzinnig druk, niet duur, maar niet de hype waard. Het was allemaal ‘wel oké’. Pluspuntje voor deze theedrinker was dat ik een theesmaakje kon kiezen en dat was een van de weinige plekken in Amerika waar dat kon.
 • Burger Tap & Shake
  Ga je niet alleen al watertanden van deze foto? Alles bij Burger, Tap & Shake lijkt me echt fantastisch lekker. Ik had de High Thigh (kipgehakt burger, sla, tomaat, uit, augurk, gerijpte cheddar en citroen aioli) met een Oreo milkshake. Zo, zo, zo slecht, maar zo lekker!
 • Baked and Wired
  Baked and Wired is een bakkerij met de (naar het schijnt) de beste cupcakes van Washington D.C. Je vindt Baked and Wired in Georgetown en is een heel fijn plekje om even bij te komen met een baksel en een heerlijke vers gezette koffie, of in mijn geval een iced tea.img_0712
 • Hill Country Barbecue Market
  Ik eet sinds kort geen vlees meer en zal nu niet meer zo snel naar een plek als deze gaan, niet omdat het zo slecht was, maar omdat je er, denk ik, niets vegetarisch zou kunnen eten. Maar wat was het een belevenis om hier te eten, het was een stukje Texaanse gezelligheid in een keurige zakelijke stad als D.C. In dit restaurant kies je van te voren wat je qua vlees wilt eten, ze snijden het voor je af, gooien het op de barbecue en je neemt het, gegrild en wel, gewikkeld in bruin papier, mee naar je tafel. In dit restaurant is het onwijs gezellig, kan je eenvoudig maar waanzinnig goed eten en zijn de porties echt enorm. Voor de echte vleeseter is dit echt een aanrader.Washington dc

Tips

Als laatste nog wat tips, mocht je ook naar Washington D.C. gaan (al zijn onderstaande tips toepasbaar op elke stedentrip, vind ik):img_0692

 • OV
  Omarm het metro systeem in D.C. Koop een pasje (de eerste keer is het systeem wat lastig te ontcijferen, maar men is erg behulpzaam hier) en ontdek!
 • CityMaps2Go
  Dit is alles wat Tripadvisor is, maar dan offline. Van te voren download je een kaart en deze kaart is dan (samen met alle hotspots) offline beschikbaar. Super handig en heeft al meerdere keren ons uit de brand geholpen.
 • TripAdvisor
  Ik ben dol op TripAdvisor, op vakantie doe ik eigenlijk alles gebaseerd op de reviews van TripAdvisor. Buiten de vakanties om doe ik dat trouwens ook als ik een restaurant zoek. Ik hou er van!
 • Hotel buiten D.C. bij metrostation
  Ik vond het lastig om een hotel in D.C. zelf te vinden, maar toen ik op Arlington ging zoeken werd het een stuk makkelijker. Zorg er dan wel voor (als je met de metro wilt reizen) dat je een metrostation vlakbij het hotel hebt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close