Recepten

Lemon Cheesecake Bars

Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je dat cheesecake en alle varianten daar op een grote favoriet is hier thuis. Deze lemon cheesecake bars zijn geen uitzondering en verrassend simpel om te maken!

Ingrediënten:

Bodem
175g bloem
1/2tl bakingsoda
1/4tl bakpoeder
1/2tl zout
110g boter
150g suiker
1 ei
1tl vanille extract

Topping
200g roomkaas
100g suiker
2 eieren
1 citroen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C, vet het bakblik in en bekleed met bakpapier. Doe de bloem, bakingsoda, bakpoeder en zout in een kom. Roer even door met een vork en zet aan de kant.

2. Doe de boter en suiker in een kom en klop deze romig. Voeg het ei en vanille extract toe en mix tot alles is opgenomen.

3. Voeg het bloemmengsel toe aan het boter mengsel en mix tot je een mooi stevig beslag hebt. Schep dit beslag in de bakvorm en verdeel dit met je handen (of de achterkant van een lepel) over de bodem van de bakvorm. Zet dit 15 minuten in de oven.

4. Laat de bodem ietwat afkoelen, in ieder geval tot de bodem ingezakt is. Verlaag de oven temperatuur naar 170°C.

5. Doe de roomkaas in een kom en klop even los. Voeg de eieren en suiker toe en mix tot alles is opgenomen.

6. Rasp de schil van de citroen en pers ongeveer 15ml sap uit. Voeg dit (het rasp en sap) toe aan het roomkaas mengsel en roer goed door.

7. Giet het roomkaas mengsel over de bodem en zet 30 tot 35 minuten in de oven. De topping moet stevig aanvoelen, hij mag nog wel iets bewegen als je de bakvorm beweegt. Laat net zo lang afkoelen tot je de bakvorm met je handen aan kan raken en laat hem dan minimaal een uur in de koelkast staan. Snij in blokjes en bestrooi eventueel met nog wat poedersuiker.

De bodem is lekker ‘chewy’ en de topping heerlijk fris. Deze lemon cheesecake bars hebben voor mij de perfecte verhouding tussen zoet en zuur en ze zijn lekker fris voor in de zomer! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Laura
    maart 26, 2017 at 10:38 am

    Echt heel lekker! Ik ga de volgende keer alleen iets minder deeg maken en meer cheese.. mjamjam…
    Bedankt voor het delen.
    Groetjes Laura

    • Reply
      Sanne
      maart 26, 2017 at 9:21 pm

      Goed om te horen! Succes de volgende keer:)

    Leave a Reply

    Close