Morgen is het alweer zo ver! Dan is Sinterklaas eindelijk weer in ons landje te vinden. Nu heb ik zelf echt helemaal niks met Sinterklaas, ik heb 100 keer liever kerst, maar ik ben niet vies van bakkers kruidnootjes, chocoladeletters en schuimpjes. Meestal maak ik wel Sinterklaasachtige baksels, maar het allerbelangrijkste Sinterklaas recept staat gewoon nog niet op sjkitchen.nl! Dat kan natuurlijk niet, tijd voor verandering. Als je verder klikt vind je een heus kruidnootjes recept!Wat heb je nodig?
Een bakplaat
Bak papier
Ingrediënten:
240g bloem
10g bakpoeder
125g donkere basterdsuiker
100g boter, in blokjes
2el speculaaskruiden
1/2el gemalen steranijs
Snufje zout
3el melk
Bereidingswijze:
1. Zeef de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden, steranijs en zout boven een kom.
2. Voeg de boter, melk en suiker toe en kneed tot je een deegbal krijgt.3. Verwarm de oven voor op 175°C (boven en onder warmte) en bekleed de bakplaat met bakpapier.
4. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Als het niet op de bakplaat past, kan je het restant deeg in plastic folie wikkelen en in de koelkast leggen.5. Doe de kruidnoten voor 20 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen en klaar zijn ze!
Kruidnoten zijn heel makkelijk om te maken, zeker met kinderen, en ook nog eens super lekker. Ik vind ze in ieder geval veel lekkerder dan de kruidnoten uit de supermarkt. Ik zou zeggen, aan de bak! Succes en eet smakelijk!
1 Comment
Angelique
november 14, 2014 at 10:06 amZelfgemaakte pepernootjes zijn echt het lekkerst