Recepten

Kruidige Tulband met Amandelspijs

Sinterklaas is weer in het land en er worden allerlei recepten verzonnen met pepernoten, speculaas, marsepein en chocolade. Ik kan natuurlijk niet achterblijven, maar ik hou het wel simpel. Deze tulband kan iedereen maken en is heel erg geschikt voor deze tijd van het jaar. Mocht je trouwens geen tulband hebben dan kan je ook gewoon een cakevorm gebruiken, zet hem dan wel iets langer in de oven (ik denk zo’n 15 minuten).

Ingrediënten:

200g boter, op kamertemperatuur
200g suiker
4 eieren
1tl amandelextract
200g zelfrijzend bakmeel
2tl koek en speculaaskruiden
100g amandelspijs
Amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160°C, vet je bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
2. Doe de boter en de suiker in een kom en mix tot een romig geheel.
3. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze volledig zijn opgenomen. Voeg ook het amandelextract toe.
4. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden toe en mix tot een mooi beslag.5. Verkruimel de amandelspijs boven het beslag (dit mag best grof) en roer het door het beslag.
6. Strooi wat amandelschaafsel in de tulband en schep er dan het beslag bovenop. Strijk glad en zet 45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt is hij klaar.
7. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en stort hem vervolgens op een rooster om hem volledig te laten afkoelen.

Ik heb deze tulband gemaakt toen Elise en haar man op bezoek waren en we vonden hem allemaal erg lekker, goedgekeurd dus! Ik zou zeggen, bak deze tulband, maak een kop warme chocolademelk met slagroom en laat het heerlijke avondje maar komen!

Wil je nog meer Sinterklaas dingen bakken? Kijk ook eens hier:
Sinterklaaskoekjes
Sinterklaascupcakes
Kruidnootjes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close