Review

Koopmans Sprookjesboom Mini Cupcakes

De herfstvakantie is bij uitstek de vakantie om wat lekkers te bakken met je kinderen. Het huis is niet te warm vanwege het zomerweer, er is geen Sinterklaas of kerst stress en men heeft weer zin in gezelligheid, kaarsjes, warmte, nieuwe kleding en zelf iets lekkers bakken voor bij de thee of koffie. En wat is er nou leuker dan iets bakken samen met je kind of kinderen? Sinds kort heeft Koopmans weer een nieuwe bakmix erbij, namelijk de Sprookjesboom Mini Cupcakes, ideaal om samen met je kind, oppaskind, of nichtje te maken. Deze zijn natuurlijk niet heel stoer, maar Koopmans heeft ook nog Sprookjesboom cakejes, koekjes en kruimelcakejes in zijn assortiment. Benieuwd naar mijn oordeel en het resultaat? Lees dan snel verder. photo IMG_0609_zps5d95178c.jpg photo IMG_0587_zpsde31e9c0.jpgVoor deze cupcakes heb je alleen een ei, boter en wat melk nodig, dat valt mee. Maar ik ben nog steeds van mening dat iets echt zelf bakken leuker is, minder chemisch en misschien ook wel goedkoper. Je heb al een ei, boter en melk nodig, doe er zelf nog even wat suiker, bakpoeder en bloem bij en je hebt het zelfde resultaat. Ik laat voor deze review m’n principes even los, en alleen een ei, boter en melk hoeven toevoegen is niet veel.
 photo IMG_0615_zpsdcd8c718.jpgPluspunten:
– Het maken van het beslag gaat heel gemakkelijk, het klontert niet en je hebt in een handomdraai een glad beslag.
– Ik was een beetje huiverig voor de vormpjes, deze hoeven namelijk niet in een muffin bakblik, daar zijn ze trouwens ook te klein voor, en je moet ze dus los op je bakplaat leggen. Ik was er bang voor dat ze hun vorm niet zouden behouden of zelfs zouden gaan overstromen, maar er gebeurde niks mee, ze houden gewoon de vorm zoals het hoort. photo IMG_0591_zps7824be7e.jpg– Het verdelen van het beslag over de vormpjes gaat heel gemakkelijk. photo IMG_0574_zps478e9443.jpg– Het maken van de topping is erg gemakkelijk en wordt heel snel een luchtig mengsel (hoe kan dat?).
– Het kost niet heel veel tijd om dit te maken. – Zie eerste minpunt, maar toch wel een lekker hapje hoor!

Minpunten:
– Tja, toch de smaak. Ik kan proeven dat het uit een zakje komt.
– Het beslag houdt niet over. Ik was aan het begin iets te enthousiast, waardoor ik acht goed gevulde bakjes had en twee halve.
– Het maken van de rok/toef is best een gepriegel, maar op zich best een leuk werkje.
 photo IMG_0618_zpsd3e254a3.jpgJe hebt dus in een handomdraai een lekker en leuk uitziend cupcakeje, deze mix is echt ideaal om samen met een kind te maken. De Koopmans Sprookjesboom Mini Cupcakes zijn voor €1,99 te koop bij de supermarkt.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Hester
  oktober 22, 2013 at 7:17 pm

  Voor een kind maakt het toch niet uit hoe het smaakt en of het er perfect uitziet. De euforie van het bakken en de prinses overstemt alles waarschijnlijk 😛

  • Reply
   SJ Kitchen
   oktober 22, 2013 at 7:22 pm

   Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in!

 • Reply
  EliseJoanne
  oktober 23, 2013 at 9:44 am

  Wat een schatjes:D! Super leuk! Maar ik heb liever een baksel die jij helemaal zelf hebt gemaakt, want dat is altijd lekker en smaakvol!

 • Reply
  Nanda
  januari 29, 2014 at 5:37 pm

  waar kan ik de koopmans prinsessen cupcake mix kopen

  • Reply
   SJ Kitchen
   februari 7, 2014 at 3:05 pm

   Bij de supermarkt. Ik heb ze bij de AH gezien.

  Leave a Reply

  Close