Recepten

Kookboek woensdag: Metselaars schotel

Mexicaans, lekker en makkelijk. Wat wil een mens nog meer?
Onderstaand recept komt uit ‘De Verse Mexicaanse Keuken’ een heel leuk kookboek met allemaal Mexicaanse lekkernijen waar mijn vriend en ik dol op zijn. We beginnen met een makkelijke, volgende week komt er een meer intensief gerecht aan.

Ingrediënten (voor 4 personen):
2 el olijfolie
750g kalfsfilet, in blokjes
1 ui, in dunne ringetjes
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
5 scherpe groene pepertjes, in reepjes, zonder de zaadjes (ik heb jalapeno gebruikt)
2 grote rijpe tomaten
Zout en peper
Warme tortilla’s, voor erbij
(Gekookte rijst, voor erbij)

1. Verhit 1 el olijfolie in een wok op hoog vuur. Breng het vlees op smaak met zout en peper en roerbak het goudbruin. (Dit kan je in porties doen als het wat veel is). Schep het vlees uit de wok en hou het apart.
2. Verhit de rest van de olie en roerbak de uit tot hij doorzichtig is. Voeg de knoflook en de groene pepertjes en bak alles nog een minuut.
3. Doe het vlees weer bij de wok. Voeg de tomaten toe en als het nodig is, nog wat peper en zout.
4. Als het vlees weer warm en het gaar is, kan je het serveren met de warme tortilla’s en eventueel wat rijst.

 Pittig, lekker, gezond en snel! Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close