Recepten

Kokos-Cranberry Koekjes

Ik denk dat ik bakfases heb. Eerder vond ik het altijd heel leuk om koekjes te maken en die maakte ik dan ook heel veel. Nu zit ik meer in mijn plaatkoek/brownie fase. Toch had ik onlangs zin om weer eens koekjes te maken en ik besloot voor eens iets anders te kiezen dan de standaard oatmeal of chocolate chip cookies, die ik meestal maak. Het werden de Kokos-Cranberry koekjes uit het boek ‘1 Deeg, 100 Koekjes‘ van Linda Doeser. Ik vreesde een beetje voor het resultaat, want ik houd niet zo van gedroogd fruit in bakproducten. Maar ik moet zeggen, deze koekjes zijn heerlijk!

Wat heb je nodig?
Dit is voor 30 stuks, ik heb alles door de helft gedaan.
225g zachte boter
140g witte basterdsuiker
1 eidooier, licht losgeklopt
2tl vanille extract
280g bloem
zout
40g geraspte kokos
60g gedroogde cranberry’s
4 blokjes fijn gehakte pure chocola (staat niet in het recept, ik vond het een lekkere toevoeging)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Roer de boter en suiker met een garde romig. Voeg de eidooier en het vanille extract toe. Mix tot een geheel.
3. Zeef de bloem en een snufje zout boven dezelfde kom. Voeg de kokos, cranberry’s en chocola toe en mix tot een geheel. Je krijgt wel een beetje een droog beslag, de koekjes zijn ook een beetje kruimelig. Misschien komt dit omdat ik de ingrediënten door de helft heb gedaan en er wat meer kokos aan toe heb gevoegd.
4. Schep bolletjes deeg op de bakplaat. Ik doe dit met een ijsschep. Dan krijgen ze het zelfde formaat en worden ze mooi rond. Ik druk ze nog wel een beetje plat.
5. Bak de koekjes voor ongeveer 15-20 minuten en laat ze daarna nog 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Schep ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
Wat je krijgt is een lekker fruitig koekje, dat naar een zandkoekje smaakt, met de zoetigheid van chocola en een vleugje kokos. Heerlijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    De Bakparade
    maart 29, 2012 at 9:17 am

    Ziet er lekker uit 🙂
    Ik heb 1 beslag 100 muffin, echt geniaal boek!

  • Reply
    Anke
    maart 30, 2012 at 4:36 am

    Ziet er heeeeeel lekker uit! Jammer dat ik niet kan proeven, x Anke

    • Reply
      Sj Kitchen
      maart 30, 2012 at 7:43 am

      Als je terug bent maak ik ze nog wel een keer:)

  • Reply
    Ivana
    juni 27, 2012 at 10:58 am

    Wat voor olie gebruik je voor het bakken van de koekjes?

  • Leave a Reply

    Close