Recepten

Knapperige Notenkoekjes

Ik blijf fan van lekkere zachte chocolate chip cookies, maar soms is een heerlijk knapperig koekje ook erg fijn. Deze knapperige notenkoekjes zijn erg makkelijk om te maken en kan je een week in een koekblik bewaren, lekker voor bij de thee en veel lekkerder dan een biscuitje! Knapperige notenkoekjes
Ingrediënten (voor ongeveer 30 koekjes):
150g bloem
1/4tl bakpoeder
1/4tl zout
110g boter, op kamertemperatuur
100g donkere basterdsuiker
1/2tl vanille extract
1/2 ei
25g gehakte walnoten
25g gehakte hazelnoten

Bereidingswijze:
1. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer even door met een vork. Zet apart.
2. Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel.
3. Voeg het halve ei (ja, echt…niet stiekem een heel ei doen, dan wordt het te plakkerig) en vanille extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
4. Mix het bloemmengsel er door en mix tot je een mooi koekdeeg hebt.
5. Meng de noten met een spatel er door en rol het deeg tot een lange worst. Verpak deze in plasticfolie en laat het deeg minstens 4 uur in de koelkast rusten. Knapperige notenkoekjesKnapperige notenkoekjes6. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
7. Haal het deeg uit het plasticfolie en twaalf plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Verdeel deze over de bakplaat en bak ze in 15 minuten af. Herhaal dit tot het deeg op is (leg de worst wel steeds terug in de koelkast). Knapperige notenkoekjesKnapperige notenkoekjes Knapperige notenkoekjesDoordat deze knapperige notenkoekjes voornamelijk uit boter en suiker bestaan hebben ze een heerlijke karamelachtige smaak. Deze koekjes zijn heerlijk krokant en de nootjes voegen nog meer smaak toe. Voor deze knapperige notenkoekjes geldt zeker: twee is beter dan één. Of drie. Of vier. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close