Recepten

Kleverige Brownies

Vreemd feitje: Als dingen nog net niet gaar zijn, vind ik ze vaak het lekkerst. Bijvoorbeeld een cake waarvan het midden nog plakkerig is, kleverige chocolate chip cookies, pannenkoeken die nog heel wit zijn en ik vind vaak het deeg en beslag nog lekkerder dan het eindproduct. Vandaar dat ik deze kleverige brownies erg lekker vind en het is de bedoeling dat ze kleverig zijn!

Ingredienten:
85g boter
100g fijne suiker
75g bruine basterdsuiker
100g pure chocola
1 el (agave) stroop
2 eieren
1 tl vanille extract
85g bloem
2 el cacaopoeder
1/2 tl bakpoeder

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht) en vet een (brownie)bakblik in en bekleed de bodem met bakpapier
2. Smelt de boter, de suikers, de chocolade en stroop in een pan op laag vuur en blijf roeren tot het glad en egaal is. Haal de pan van het vuur.

3. Klop de eieren los met het vanille extract. Zeef de bloem met de cacao en het bakpoeder boven een kom.
4. Klop de eieren door het afgekoelde chocolademengsel. Schep daarna met een metalen lepel het bloem mengsel door het chocolademengsel.
5. Giet het beslag in het bakblik. Bak de brownie ongeveer 25minuten, tot de bovenkant krokant is en de randen beginnen los te laten van het blik.
6. Laat de brownie afkoelen in het bakblik en snijd hem daarna in blokken. Ik kreeg hem erg moeilijk uit het bakblik, waarschijnlijk omdat hij zo kleverig is.

Serveer als toetje met wat ijs als hij nog warm is, of serveer ze gewoon bij de thee. Warm of koud, deze brownie is op alle manieren erg lekker!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Miss Healthy
    augustus 15, 2011 at 10:16 am

    Jij bent zo slecht voor de lijn haha. Meer o wat ziet het er weer lekker uit!

    • Reply
      Sj Kitchen
      augustus 15, 2011 at 10:30 am

      Maar er zit wel agave siroop in;)

  • Reply
    kim
    juli 4, 2013 at 3:49 pm

    Lekker recept! 😀 moet je zeker maken!! Zo lekker kleverig! Ze zijn echt super!

  • Reply
    valerie
    december 19, 2014 at 8:53 pm

    Kan ik de agave siroop ook weglaten of is het essentieel?
    En waarmee zou ik het kunnen vervangen?

  • Leave a Reply

    Close