Recepten

Kleine Citroen Cakejes

Makkelijker dan dit kan bijna niet. Ik kan het vaak nooit geloven als mensen zeggen dat ze niet kunnen bakken en dat dingen vaak mislukken, maar dit kan iedereen. Deze kleine cakejes zijn van een cakemix gemaakt en de lemon curd komt gewoon uit een potje. Ideaal als traktatie, snel en erg lekker!
Wat heb je nodig?
Een cakemix
De ingredienten voor de cakemix (in mijn geval eiwitten, water en olie).
Lemon curd (ik kocht het bij de Albert Heijn).
Een bakvorm voor kleine muffins
Optioneel: papieren vormpjes. Ik had ze toevallig liggen op dat formaat (Ikea).
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op het aantal graden wat op de verpakking staat. Vet het bakblik in of bekleed het met de vormpjes.
2. Maak het beslag voor de cake klaar volgens de instructies van de verpakking. (Ik heb er voor de extra citroensmaak, er een 1tl citroenextract aan toegevoegd)
3. Schep met theelepels de cupjes tot 2/3 vol. (Je hebt nu hoogst waarschijnlijk nog beslag over, je kan het nog een keer herhalen of je giet het in een cakevorm en je hebt er een cake bij!).
4. Zet ze in de oven voor ongeveer 18 minuten. Laat ze afkoelen.
5. Schep er een beetje lemon curd  bovenop en klaar is kees!
Dus als je een leuke/lekkere zelfgemaakte traktatie wilt, maar weinig tijd hebt, dan is dit misschien iets voor jou. Als niet iedereen van citroen houdt, kan je er ook een beetje chocoladepasta op smeren, of jam, wat je maar wilt!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ninadinners.nl
    april 16, 2012 at 7:27 pm

    Goed idee! Ziet er leuk uit!

  • Leave a Reply

    Close