Recepten

KitKat Cheesecake met Gezouten Karamel

Ik zie steeds vaker dat mensen snoeprepen op wat voor manier dan ook in hun baksels verwerken, dus besloot ik met een van mijn favoriete repen te bakken: de KitKat. Ook had ik zin om weer eens een cheesecake te bakken, dus besloot ik de twee met elkaar te combineren. Maar ik vond dat nog niet (ongezond) genoeg, dus is de kers op deze taart een gezouten karamel saus. 

Maak cheesecake bij voorkeur een dag van te voren!

Wat heb je nodig?

Een springvorm met een diameter van 20cm
Een grote kom
Een grote pan
Een glazen pot voor de saus.

Ingrediënten:

De cheesecake
140g maria biscuitjes
85g boter, gesmolten
600g roomkaas
160g suiker
185ml crème fraiche
3 eieren
1tl vanille extract
1/2tl zout
150g mini KitKat repen

Gezouten karamel saus
200g suiker
60ml water
230ml room
1tl zout
1tl vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de koekjes in een keukenmachine en hak ze tot je grove kruimels hebt. Giet de boter de bij de kruimels en pulseer nog een paar keer tot de boter goed is verdeeld. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Doe dit tien minuten in de oven.

2. Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix met een elektrische handmixer tot de suiker is opgenomen. Doe een voor een de eieren erbij en mix tot ze allemaal zijn opgenomen.

3. Voeg nu de creme fraiche, zout en vanille extract toe en mix weer tot alles is opgenomen. Ga met een spatel langs de binnenkant van de kom en zorg dat alles goed is vermengd en er geen klontjes meer in zitten.

4. Breek de KitKat Mini’s in tweeen en snijdt ze vervolgens in vieren. Giet het roomkaas mengsel in de bakvorm en strooi de KitKat stukjes over het mengsel.

5. Zet de cheesecake 50 minuten tot een uur in de oven. Hij mag nog een beetje ‘drillen’, maar niet meer nat zijn. Zet de oven uit, maar laat de cheesecake nog een uur in de afkoelende oven staan. Laat hem vervolgens minimaal 4 uur opstijven, het liefst de hele nacht.

6. Maak de saus. Doe het water en de suiker in een grote pan (groter dan je nodig denkt te hebben, het komt flink omhoog) en zet het vuur op hoog. Roer in de pan tot de suiker is opgelost. Stop met roeren wanneer het begint te koken.

7. Laat het koken tot het een karamel kleur krijgt. Zet het vuur dan op laag en giet voorzichtig de room erbij, roer even door. Niet schrikken, het komt nu heel erg omhoog en bubbelt flink! Voeg daarna vanille extract en zout toe en roer tot alles is opgenomen. Laat het nog een minuutje koken en giet het daarna heel voorzichtig in de glazen pot. Laat het onafgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Als je het luchtdicht bewaart, blijft deze saus ruim een maand goed!

Garneer de karamel over de gehele cheesecake of verdeel wat saus over een stukje cheesecake. Het sleutelwoord voor dit recept is geduld. Je moet geduld hebben voordat je de cheesecake kan aansnijden en je moet geduld hebben voordat je karamelsaus goed genoeg is afgekoeld zodat je er van kan snoepen. Maar geduld wordt beloond, want deze cheesecake is enorm lekker!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Lisanne
    april 24, 2015 at 9:40 am

    Ooh, dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    A.J.
    april 26, 2015 at 12:33 pm

    Hij lijkt mij reuze leuk om mijn buurmeisje mee te verrassen.
    Zij is over een paar maanden jarig.
    Daarom zou ik hem graag opslaan, maar dat gaat niet.
    Printer is stuk, dus die weg is geblokkeerd.
    Heb jij een idee hoe ik dit kan oplossen op mijn computer.
    Met vriendelijke groet
    AJ Lub

    p.s. een prettig weekend toe gewenst.

    • Reply
      SJ Kitchen
      april 27, 2015 at 10:12 pm

      Ik weet niet hoe je dit kan oplossen…je kan bepaalde pagina’s opslaan, hoe dat werkt verschilt per browser.
      Ik zal eens kijken of ik een plugin kan vinden die er voor zorgt dat mensen mijn recepten kunnen opslaan!

  • Reply
    Samantha - Daily Pleasures
    mei 5, 2015 at 1:23 am

    Wow die ziet er echt heerlijk uit!

  • Reply
    Hester
    mei 9, 2015 at 4:22 pm

    Zo ontzettend ongezond maar ook ZO lekker, ik zou hier geen stukje van overslaan haha! Leuk bedacht!

  • Leave a Reply

    Close