Lifestyle

Mijn Keuken Wensenlijstje

Ik heb samen met mijn man bijna 3 jaar in een appartement van 45m2 gewoond en we hadden een hele kleine keuken. Zo’n keuken waar je bijna niks in kwijt kan en dat je zelf maar een kast koopt zodat je daar wat spul in kan zetten. Nu wonen mijn man en ik al weer bijna 3 jaar in ons huidige huis en hebben we een hele fijne keuken met veel opbergruimte. Zo een waarin  je kommetjes en bordjes niet meer hoeft te stapelen, dat je wel die ene hele leuke grote mok kan kopen en dat je eindelijk eens kan nadenken over een keukenmachine of een staande mixer, en dat dat dus ook nog eens allemaal ergens in past! Count your blessings zeggen ze wel eens, en dat doe ik iedere dag, maar ik ben soms ook een rupsje nooit genoeg en blijven er altijd dingen die ik nog graag zou willen hebben.

P.S. Ik zou vooral verder lezen, want je kan wat winnen! – De winactie is inmiddels gesloten. Keuken wensenlijstjeBron foto’s

Mason Cash beslagkommen

Keuken wensenlijstje

Beeld | Mason Cash

Al ruim 6 jaar heb ik een heel klein Mason Cash beslagkommetje en al zo’n 6 jaar ben ik dol op Mason Cash. Dit zijn trouwens ook de kommen die ze gebruiken in The Great British Bake Off. Ik had altijd de intentie om een grote beslagkom te kopen als ik ruimte zou hebben in een ‘echt’ huis. Inmiddels heb ik dus zo’n huis, maar ik heb nog steeds niet zo’n grote kom. Ze zijn niet goedkoop en bovendien lastig mee te nemen als je op de fiets bent, ik denk dat het er daarom nog nooit van is gekomen, maar one day dan heb ik zo’n enorme Mason Cash beslagkom in huis!

KitchenAid Artisan Foodprocessor

Keuken wensenlijstje

Beeld | KitchenAid via abt.com

Na heel lang sparen kocht ik een tijdje geleden de droommixer van iedere (thuis)bakker, namelijk een staande mixer van KitchenAid. Prachtig ding en hij doet het waanzinnig goed, ik kan echt niet meer zonder. Maar nu is het zo dat onze oude vertrouwde Kenwood foodprocessor een langzame dood aan het sterven is, schijven zijn kapot en hij mixt en snijdt niet meer zo goed als voorheen. Gezien wij nu dus een amandelwitte mixer en een amandelwitte waterkoker van KitchenAid in de keuken hebben staan is het natuurlijk, uiteraard, niet meer dan vanzelfsprekend dat daar in de toekomst de amandelwitte foodprocessor bij komt, toch?

Een marmeren plaat

Keuken wensenlijstje

Beeld | Via Food52.com

Niet alleen staat zo’n plaat ontzettend prachtig en is het een mooie ondergrond voor foto’s, maar je kan er (als ik Rudolph moet geloven) op een hele eenvoudige manier chocolade mee temperen. Nadeel: ik weet niet waar ik ‘m zou moeten laten, want ze zijn nogal groot en heel zwaar en wederom weer iets wat je niet even meeneemt op de fiets.

Alles van Bunzlau Castle

Keuken wensenlijstje

Beeld | Bunzlau Castle


Als je me al een tijdje volgt dan zie je een bepaald soort servies met regelmaat voorbij komen, namelijk dat hele blauwe (ietwat hysterische) servies met allerlei (vaak) blauw getinte patronen. Dat is Bunzlau Castle servies en ik ben er dol op. Ik spaar het nu al een aantal jaren en dankzij verjaardagen of traktaties aan mezelf wordt de collectie steeds groter. Ik heb inmiddels al aardig wat in huis, maar ik wil altijd meer en ik slaak nog altijd een innerlijk gilletje als ik in een winkel kom die Bunzlau verkoopt.

De winactie! (Gesloten)
Nou heb ik echt iets heel erg tofs voor jullie: Bunzlau Castle en ik hebben de handen ineen geslagen en als je meedoet dan kan je een kop en schotel van Bunzlau Castle winnen. Hoe tof is dat?! Wat moet je doen om kans te maken? Volg mij (sj.kitchen) en Bunzlau Castle (bunzlaucastle) op Instagram en laat hieronder een comment achter waarom je wil winnen. Zo simpel is het! Je kan t/m zaterdag 24 september meedoen. Succes!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Anne-Fleur
  september 16, 2016 at 4:51 pm

  Alleen al om jouw enthousiasme Over de kop en schotel zou ik graag willen winnen! 🙂 Hartstikke leuk, ik doe mee!

 • Reply
  Madelon Langedijk
  september 17, 2016 at 8:36 am

  Ik heb ze wel eens zie staan bij een kookwinkel, prachtig helder blauwe kleuren! Ik zou er ook heel graag een voor mezelf willen hebben. Ik ga namelijk per November van mijn appartement naar een huis verhuizen!! En dan kan zo’n kopje heel mooi in de vensterbank van de keuken staan.

 • Reply
  Suzanne van Noort
  september 17, 2016 at 11:02 am

  Mijn moeder is helemaal weg van dit servies! Voor haar wil ik graag die hele mooie kop en schotel winnen

 • Reply
  Britte
  september 17, 2016 at 11:11 am

  Het is echt prachtig servies en alle andere dingen op je wensenlijstje zijn ook gaaf! Nieuwe inspiratie voor mij haha, vooral die marmeren plaat staat vast mooi in de keuken. Natuurlijk doe ik graag mee!

 • Reply
  Rianne v E
  september 17, 2016 at 2:27 pm

  Wat een super leuke winactie.
  Zie mezelf al helemaal zitten op de koude dagen met een heerlijk kopje koffie of thee met zo’n prachtig servies. Doe graag mee! 🙂

 • Reply
  Esmee
  september 17, 2016 at 2:34 pm

  Wauw dat servies ziet er echt prachtig uit! Ik zou graag willen winnen omdat ik 22 september jarig ben en het lijkt mij een mooi cadeautje : )

 • Reply
  Melike
  september 17, 2016 at 7:05 pm

  Ik vind die tefal fry heel fijn, waar geen olie in hoeft zegmaar. Die heb ik bij mijn ouders, op kamers moet ik er echt niet aan denken om zo een groot apparaat te hebben haha, waar wil ik die neerzetten?

 • Reply
  annemieke
  september 19, 2016 at 8:14 am

  Onverwoestbaar, super mooi en echt een item dat ik graag in mijn (te kleine) keukenkastje zou willen hebben

 • Reply
  Renate
  september 23, 2016 at 3:16 pm

  Oh wat een ontzettend gaaf! Ik doe graag mee! Ik heb alleen geen Instagram helaas maar ik lees wel altijd je blog. 🙂

 • Reply
  Soraya
  september 24, 2016 at 11:05 am

  Ik ben sinds kort weer die hard aan de thee en aangezien school mij veel nieuwe dingen voorschotelt die ik in m’n kop koet krijgen, zijn een kop en schotel altijd welkom.

 • Reply
  Lies
  september 24, 2016 at 1:57 pm

  Owwwww, zo mooi en leuk!!! Mijn moeder is een groot fan van bunzlau castle, ik zou haar hier dan ook een heel groot plezier mee doen! En dat heeft ze ook wel verdiend nadat ze op 8 augustus de beste trouwambtenaar was die mijn lief en ik ons konden wensen!!!!

 • Reply
  Helen
  september 24, 2016 at 2:26 pm

  Wat lijkt me dat een verademing, van een kleine keuken naar alle ruimte! Stiekem vind ik het prachtig dat servies, vooral de borden en kop/schotels!

 • Reply
  Anita van der Tuuk
  september 24, 2016 at 3:19 pm

  Mijn man heeft een oude eettafel helemaal opgeknapt en nu ben ik zo blij met mijn eet- knutsel- schilder-puzzel en schrijfhoekje , waar hij ook nog een gezellige klepbank bij heeft gemaakt Wat zou deze kop en schotel er gezellig bij staan Dat wordt volop genieten…

 • Reply
  Busra
  september 24, 2016 at 5:57 pm

  Wauw! Ik houd van dat patroon en van theeleuten. Mijn grote theemok is vanochtend stuk gevallen . Ik kan zo een mooie mok goed gebruiken om lekkere roosjesthee te drinken.

 • Leave a Reply

  Close