Recepten

Kersttoetje idee 3: Eton Mess

Ik heb het Nigella Lawson zien maken, Jamie Oliver heeft het een keer laten zien en nu zie ik het overal. Het is misschien niet het meest moeilijke toetje, maar eigenlijk is dit een wens die voor mij in vervulling gaat. Zelf eens een keer Eton Mess maken en eten. Tja, soms heb ik niet van die moeilijke wensen. Ik heb het nog nooit gehad en ik moest dit een keer maken. Het fijne hiervan is, is dat je geen uren in de keuken hoeft te staan, dit heb je namelijk zo klaar! Nou vergeet ik helemaal te vertellen wat Eton Mess nou eigenlijk is. Eton Mess is niet meer dan aardbeien, slagroom, merengue in stukjes en dat dan door elkaar, of mooi in laagjes geserveerd. In dit filmpje legt Jamie Oliver uit wat het is en waar het vandaan komt, erg grappig!
Ik ga voor een iets beschaafdere versie en een zonder chocola. Lees verder voor het recept!
Photobucket

Ingrediënten (3-4 personen afhankelijk van grootte van glas):
250g aardbeien
25g poedersuiker
200ml slagroom
70g merengue
Photobucket

Bereidingswijze:
1. Was de aardbeien, ontdoe ze van hun kroontje en snijdt de aardbeien in kleine stukjes (je kan een paar aardbeien bewaren ter garnering)
2. Doe de poedersuiker bij de aardbeien en mix dat even goed samen. Zet het aan de kant.
3. Klop de slagroom lobbig, dus niet vloeibaar, maar ook niet stijf.
4. Verkruimel de merengue boven de slagroom en mix dit door elkaar.
Photobucket Photobucket 5. Leg een bodempje slagroom in een mooi glas en schep er dan een laagje aardbeien op. Doe er dan weer wat slagroom bovenop. Dit kun je nog een paar keer herhalen, afhankelijk van de diameter van het glas. Mijn trifle schaaltje is vrij breed, dus ik heb het zo gelaten.
Photobucket Je kan nu je glas garneren met een extra aardbei, wat extra merengue kruimels, aardbei mengsel, munt, chocolade schaafsel, wat jij wil!
Photobucket Photobucket Dit toetje heeft weinig ingrediënten en heb je in een mum van tijd klaar. Verder is dit toetje echt heerlijk, het is luchtig, zoet, wat textuur van de merengue en natuurlijk de fruity bite. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Brenda (Kookt!)
    december 25, 2012 at 10:26 am

    Een super lekker toetje! Ik maak een variatie op de Eton Mess voor het kerstdiner vanavond 🙂 Fijne feestdagen Sanne!

  • Leave a Reply

    Close