Recepten

Kersttoetje idee 4: Apple Crumble

Ik hou van appels, ik eet er bijna iedere dag wel een. Het liefst in plakjes gesneden met wat kaneel erover. Ook in baksels kan ik er geen genoeg van krijgen ik vind, denk ik, alles met appel er in verwerkt wel lekker. Het was dan ook niet moeilijk om een vierde toetje te verzinnen, ik moest en zou iets met appel doen. Echter, ik vind vaak baksels waarin appels worden verwerkt meer geschikt voor het label ‘gebak’ en niet toetje. Alhoewel je gebak natuurlijk ook als toetje zou kunnen eten, maar toch vind ik dat een beetje gek. Daarom heb ik gekozen voor apple crumble. Dat wordt vaker als toetje gelabeld en wordt vaak geserveerd met ijs of een lekkere warme vanillesaus. Dus apple crumble it is, het ijs mag je er zelf bij doen. Nieuwsgierig geworden? Klik dan gauw verder!
Photobucket

Ingredienten:
2 appels (ik heb Elstar gebruikt)
60g suiker
1tl vanille extract
1/2tl kaneel
1/4tl gember poeder
1/4tl nootmuskaat

Topping:
60g bloem
45g havermout
100g basterdsuiker
55g koude boter in blokjes
Photobucket

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Snij de appels in blokjes, ik heb ze niet geschild.
3. Doe de appels samen met de suiker, vanille extract, kaneel, gember en nootmuskaat in een kom en mix dit goed door elkaar.
Photobucket 4. Doe het appelmengsel in een ovenschaal. Zorg ervoor dat deze niet al te groot is, je moet een goede (dikke) laag appel op de bodem hebben.
Photobucket 5. Doe de bloem, havermout, basterdsuiker en boter in een keukenmachine. Mix dit tot je een soort kruimelig mengsel krijgt. Je kan het ook met twee vorken doen, maar dan ben je wat langer bezig.
Photobucket 6. Strooi dit over de appels.
Photobucket Photobucket PhotobucketWederom weer een toetje wat je snel af hebt, zo zie je maar, je hoeft echt geen uren in de keuken te staan voor lekkere toetjes. En ook dit laatste toetje in deze kerstserie is erg lekker. Zoals eerder gezegd, serveer het met wat ijs, vanillesaus of gewoon wat slagroom en je hebt een lekker toetje voor je kerstdiner! Fijne feestdagen, succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close