Recepten

Kersttoetje idee 2: Friese Wentelteefjes

De eerste keer dat ik wentelteefjes van suikerbrood heb gegeten is nog niet zo lang geleden, dat was in augustus van dit jaar toen ik ging skûtsjesilen met mijn familie. Na afloop gingen we heerlijk eten en mijn dessert was, je raad het al, wentelteefjes van suikerbrood. Afgelopen oktober hebben mijn moeder en zus dit weer gemaakt, toen mijn ouders en zus een heerlijk herfstdiner hadden georganiseerd. Toen ik ging nadenken over deze kerstdessert serie wist ik meteen dat ik dit toetje met jullie wou delen, dus bij deze.
Photobucket

Ingrediënten:
150ml melk
1/2 tl kaneel
1 ei
6 dikke sneetjes suikerbrood
Een ijssoort naar keuze (ik heb yoghurt bosbessen gebruikt)
Photobucket

Bereidingswijze:
1. Klop het ei los in een diep bord, ovenschaal of iets anders waar de sneetjes suikerbrood in passen. Meng de melk erdoor tot je een lichtgeel geheel hebt. Strooi de kaneel erover en meng het goed door het mengsel.
Photobucket 2. Verwarm een koekenpan en vet hem in met een beetje boter.
3. Leg een of twee sneetjes suikerbrood in het mengsel, laat het sneetje een beetje mengsel opzuigen en keer hem dan om.
Photobucket 4. Bak de wentelteefjes op een laag vuur. Geduld is hierbij belangrijk. Ga je te snel, dan verbrand de buitenkant, maar is de binnenkant nog rauw. De binnenkant hoort zacht te zijn, maar je wilt geen rauwe ei eten, dus moet de binnenkant ook goed verwarmd zijn. Bak ze goudbruin.
Photobucket 5. Leg een wentelteefje op een dessert schaaltje en leg er een bolletje ijs op.
Photobucket Je kan ze trouwens koud serveren, maar warm zijn ze het lekkerst,
Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mannin
  december 15, 2012 at 7:40 pm

  Mmm, dit lijkt me wel wat! Al het goede komt út Fryslân hihi 😉

 • Reply
  misshealthy88
  december 19, 2012 at 9:09 am

  Yummy. Looks good!

 • Leave a Reply

  Close