Overig

Kersttoetje idee 1: Cappuccino dessert

SJ Kitchen’s speerpunt is zoetigheid en omdat het bijna kerst is leek het mij leuk om een aantal desserts voor jullie te maken die je thuis zelf makkelijk kan namaken en na het kerstdiner kan serveren. Als eerste heb ik voor jullie een heerlijk cappuccino dessert gemaakt. Het doet een beetje aan tiramisu denken, vanwege de koffiesmaak, chocola en de koekjes, maar het is heel anders, veel sneller klaar en (bijna) net zo lekker. Het recept komt uit de Foodies Special van 2011 (wel wat aangepast).
20121214-134423.jpg

Ingrediënten:
Voor 4 personen
1el instant cappuccino poeder
4 el chocolade hazelnoot pasta
5el koffielikeur
250g magere kwark
3el suiker
100ml slagroom
6 Biscuitjes met chocolade (Scholiertjes of Zaanse Huisjes)
Photobucket

Bereidingswijze:
1. Meng het cappucino poeder met 2el heet water. Roer de hazelnootpasta door dit mengsel. Je moet goed roeren, dit lijkt in het begin wat lastig, maar het komt vanzelf goed. Roer dan de likeur erdoor. Zet even aan de kant.
Photobucket 2. Meng de suiker door de kwark en klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Roer het cappuccino mengsel er in slierten doorheen. Hak de koekjes grof.
Photobucket Photobucket Photobucket 3. Spatel een bodempje kwarkmengsel in een mooi glas en strooi er dan wat koekjes overheen. Doe er weer wat kwark over en dan weer wat koekjes. Ga zo door en eindig met een laagje koekjes.
Photobucket Je kan het nu nog garneren met wat extra hazelnoot pasta, een groot stuk koek of wat munt. Maar zonder al dat ziet dit toetje er al heel erg lekker uit! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close