Recepten

Kerstkrans pavlova

Op Pinterest zag ik een mooi plaatje voorbij komen van een pavlova in de vorm van een kerstkrans. Pavlova stond altijd nog op mijn inmiddels welbekende ‘to-bake’ lijstje en als ik dan toch met een kerstserie bezig ben, waarom dan niet in de vorm van een kerstkrans? Dit is een ideaal kerst toetje, je hebt maar weinig ingrediënten nodig en het is makkelijk om te maken, wel heb je wat geduld nodig. photo IMG_1045_zps89e5b15d.jpg Wat heb je nodig?
Een grote kom
Een staande mixer of handmixer
Een bakplaat
Bakpapier
Een cirkel met een dm van ±20cm
Steelpannetje

Ingrediënten:
4 eiwitten
Snufje zout
250g suiker
2tl maizena
1tl witte wijn azijn

Rode saus:
125g frambozen
60g suiker
1el maizena
Paar aardbeien ter decoratie
Frambozen sorbet ijs van Hertog

Optioneel:
Lobbige slagroom
Geraspte pure chocolade
Geraspte witte chocolade

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 120°C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Trek de cirkel over op het bakpapier, deze cirkel is je handleiding voor de krans.
2. Doe de eiwitten en het snufje zout in de kom en mix tot je zachte pieken krijgt.
3. Voeg de suiker beetje bij beetje toe en blijf mixen tot het geheel glanst en tot je stijve pieken krijgt. Als je de kom op de kop kan houden en er valt niks uit, dan is het goed. photo IMG_1033_zps8537a823.jpg4. Zeef de maizena boven de stijve eiwitten en voeg de witte wijn azijn toe en schep dit voorzichtig door de eiwitten.
5. Schep hoopjes eiwit met twee lepels op je bakpapier en volg de cirkel die je eerder getekend hebt. Ga dan met de achterkant van een lepel over de bovenkant van de cirkel, zo krijg je een wat plattere bovenkant waar de saus beter op blijft zitten. photo IMG_1034_zps84ce1d75.jpg photo IMG_1035_zpse09da422.jpg6. Doe de krans 2 uur in de oven. Open de oven tussendoor niet. Laat de krans volledig afkoelen.
7. Doe de frambozen en de suiker in het steelpannetje. Zet op middelhoog vuur. Stamp de frambozen stuk met een garde en roer tot je een saus krijgt. Is de saus erg dun, dan kan je hem verdikken met wat maizena, ik heb ongeveer 1 kleine eetlepel nodig gehad. photo IMG_1037_zps30a41061.jpg8. Giet de saus over de pavlova en decoreer met wat aardbeien. Je kan ook eerst wat slagroom op de pavlova doen, dan saus en rasp er dan wat chocolade boven. Ik had deze optie niet omdat mijn versie lactose vrij moest blijven. Serveer met wat frambozen sorbet ijs en klaar is kees! photo IMG_1043_zpsb7856663.jpg photo IMG_1049_zpsad3533a1.jpg photo IMG_1051_zpsb8675068.jpgIk heb deze pavlova samen met vrienden en mijn man gegeten en ik geloof dat hij goed in de smaak is gevallen, bij mij in ieder geval wel, ik vond hem erg lekker! De buitenkant was lekker knapperig en de binnenkant fluweel zacht. Als niet zo’n zoetekauw bent, is dit toetje niet zo geschikt, want hij is Zoet, met hoofdletter Z. Ga jij voor kerst een van mijn recepten maken? Laat het me dan weten, vind ik leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close