Recepten

Kersencake

Simpele dingen die goed worden uitgevoerd zijn vaak het lekkerst. Deze kersencake is daar geen uitzondering op, heel erg gemakkelijk om te maken, maar erg lekker. Voor deze cake hoeft het trouwens geen kersen seizoen te zijn, ik gebruik gewoon kersen op siroop van Hak! Ben je geen fan van kersen, dan kan je ook een ander potje fruit op siroop gebruiken.  photo IMG_0695_zpsx4wgzovs.jpg

Wat heb je nodig?
Een grote kom
Mixer
Cakevorm
Vergiet of zeef voor het uitlekken van de kersen
 photo IMG_0684_zpsyvf6tzyh.jpg
Ingrediënten:
225g boter op kamertemperatuur
200g suiker
4 eieren
1tl vanille extract
1/2tl zout
250g bloem
1 pot kersen op siroop (360g nettogewicht)

Glazuur:
15 ml (1el)Kersensiroop
60g Poedersuiker
Paar extra kersen

Bereidingswijze:
1. Vet je cakevorm in en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht.
2. Snij de boter in blokjes en doe samen met de suiker in een kom. Klop de boter en de suiker luchtig, doe dit zo’n 5 tot 8 minuten. De boter moet echt veel lichter van kleur zijn.
3. Voeg een voor een de eieren toe. Mix tot ze zijn opgenomen. Doe ook het vanille extract erbij.
4. Doe het zout bij de bloem. Pak nu een spatel of een pollepel en voeg de bloem in drie delen toe aan je botermengsel. Roer steeds tot een deel net is opgenomen. Het is heel belangrijk dat je niet de lang roert. De bloem met het botermengsel mengen doe je dus met je spatel, niet met de handmixer. Als je te lang mixt/roert wordt je cake taai.
5. Open de pot met kersen. Haal er ongeveer 15ml (=1 eetlepel) aan siroop uit, hou dit apart. Doe de inhoud van de pot nu in het vergiet of zeef en laat goed uit lekken.
6. Voeg iets meer dan de helft van de kersen aan het beslag toe en roer even door. photo IMG_0660_zps1cq4xotp.jpg7. Schep het beslag in de cakevorm en decoreer de bovenkant met de overige kersen. Hou een paar kersen over voor het glazuur. photo IMG_0662_zpszdyo3axi.jpg8. Zet de cakevorm een uur in de oven, als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar. Laat de cake 10 minuten afkoelen en stort hem dan voorzichtig op een rooster. Laat volledig afkoelen voordat je met het glazuur aan de slag gaat. photo IMG_0667_zpskppz0kss.jpg9. Snij de laatste kersen in vieren. Voeg het siroop toe aan de poedersuiker en roer tot je een paarsig glazuur hebt. Voeg de kersen toe en verdeel dit over de bovenkant van de cake. photo IMG_0672_zpsxxveau5i.jpg photo IMG_0688_zps6xbbcvkc.jpgHet resultaat is een heerlijke kersencake! Ziet er vanbinnen mooi uit en is lekker voor bij de thee en/of koffie. Ook deze cake is heel gemakkelijk lactose vrij te maken. Gebruik in plaats van roomboter Wajang, dat heb ik ook gedaan en smaakt dus heerlijk! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ohladybake
    maart 7, 2015 at 1:45 pm

    mmmmmm….

  • Leave a Reply

    Close