Recepten

Kersen kruimel koeken (en al twee jaar sjkitchen.nl!)

De tijd vliegt. Twee jaar geleden besloot ik te beginnen met misssjkitchen.wordpress.com. In eerste instantie een allround foodblog, maar na een tijdje vond ik dat niet bij mij passen. Al gauw werd het een bakblog, veranderde ik de onhandige misssjkitchen in SJ Kitchen en heb ik inmiddels mijn eigen plekje op het web gekocht. Zo’n mijlpaal van twee jaar bloggen moet natuurlijk gevierd worden. En dat ga ik met jullie doen door middel van dit heerlijke recept, kersen kruimel koeken! Het recept is gebaseerd op de Raspberry Crunch Squares van Magnolia Bakery, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Nieuwsgierig geworden? Klik dan verder! photo IMG_3642_zps47371192.jpg

Ingrediënten:
De bodem
240g gesmolten boter
250g bloem
1 zakje vanille suiker

De vulling
200g Kersen confiture (of een andere confiture naar smaak).

De topping
200g bloem
200g basterdsuiker
150g Boter, op kamer temperatuur en in blokjes photo IMG_3638_zps3e5d945f.jpg

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vierkant bakblik klaar, deze hoef je niet in te vetten.
2. Doe de gesmolten boter, de bloem en vanille suiker in een kom en mix tot je een deeg-achtige consistentie krijgt. Dit kan gewoon met een spatel of een handmixer.
3. Doe het in de bakvorm en verdeel het met de spatel gelijkmatige over de bodem van de bakvorm. Druk het stevig aan.
4. Doe de bodem 15 minuten in de oven en laat hem volledig afkoelen. Dit duurt zeker een uur.
5. Maak de topping. Mix de bloem, suiker en boter tot je een kruimelige substantie krijgt. Dit kan met twee vorken, duurt wel wat lang. Ik heb het eerst in de keukenmachine gedaan en toen heb ik er met mijn vingers grovere kruimels van ‘geknepen’.
6. Verdeel de confiture over de bodem, maar laat een randje van 0,5cm tot 1 cm vrij. Verdeel daarna de topping over de vulling. Doe dit nogmaals in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Als de kruimels goudbruin zijn, is de koek klaar. Laat hem volledig afkoelen, het liefst een nachtje, voor je hem aansnijdt.  photo Desktop7_zps895f61ee.jpg photo IMG_3624-001_zpsbe6a0d2a.jpg photo IMG_3633_zpsbed3574e.jpgDeze kersen kruimel koek is erg lekker, niet al te zoet en met een lekker fris fruitig smaakje er door heen. Omdat hij zoet en ook een beetje fris, vind ik dat deze koek erg goed bij de lente past! Let op, de koek is wel erg machtig, in kleine stukjes snijden dus!

Ps: Ik heb de koek in de koelkast gedaan, maar dat is niet aan te raden. Hij is het lekkerst op kamertemperatuur en ook veel beter te snijden, hij werd namelijk knoerthard;)

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Brenda (Kookt)
    april 9, 2013 at 4:43 pm

    Gefeliciteerd met je tweejarige blogjaardag. Op naar weer een heerlijk blogjaar!
    De kruimelkoeken lijken me heerlijk 🙂

    • Reply
      SJ Kitchen
      april 9, 2013 at 6:14 pm

      Dankje! En ik hoop het, vast wel!

  • Reply
    Maxime
    april 9, 2013 at 5:22 pm

    Gefeliciteerd met het 2jarige bestaan van je leuke site! 🙂

    • Reply
      SJ Kitchen
      april 9, 2013 at 6:15 pm

      Dankjewel Maxime!

  • Reply
    Neele
    april 9, 2013 at 9:37 pm

    Hoi,
    Gefeliciteerd met je jubileum.
    En bedankt voor het recept. Ik ga het dit weekend maar eens proberen, als goed voornemen.
    Groetjes neele

  • Reply
    Kimberly
    april 10, 2013 at 8:50 am

    Gefeliciteerd!! En wat ziet dit er heerlijk uit zeg

  • Reply
    Blondie
    april 10, 2013 at 7:36 pm

    Gefeliciteerd met je jubileum!

  • Reply
    louise
    augustus 6, 2013 at 10:29 pm

    Vandaag de kersen kruimelkoek gemaakt super! 🙂

  • Reply
    snoepje
    februari 26, 2014 at 5:09 pm

    ik wilde recept uit printen maar dat lukt niet dus zet ik in een schrift je kan ook met pinda’s vermengen op de boven laag vrijdag uit proberen gaat ook nog walnoten taart bakken lekker gezond

  • Leave a Reply

    Close