Recepten

Kaneel Broodjes

Iets wat ik al heel erg lang wilde maken, maar er nooit van kwam tot afgelopen weekend, zijn kaneel broodjes. Oftewel, cinnamon rolls. Ik dacht dat het heel erg ingewikkeld zou zijn en ontzettend veel gepruts, maar eigenlijk viel het enorm mee. Het recept voor deze kaneel broodjes is echt erg makkelijk. Het recept is gebaseerd op het recept van Roy Fares, uit United States of Cake. Ik heb een andere vulling gebruikt en het deeg iets aangepast. photo IMG_0117_zpsdu0xgdwe.jpg Wat heb je nodig:
Een keukenmachine met deeghaak
Een bakvorm van ±20x30cm

Ingrediënten:
Broodjes
25g verse gist (verkrijgbaar in de supermarkt, meestal bij de Danerole croissants e.d.)
200ml volle melk
420g bloem
1 ei
1/2tl zout
80g boter, in stukjes en op kamertemperatuur
Merg van een vanillestokje
90g suiker

Vulling
100g boter
200g basterdsuiker
1 el Kaneel
100g Walnoten, fijn gehakt

Glazuur
25ml volle melk
20g boter
180g poedersuiker

Bereidingswijze:
1. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verbrokkel de gist in de kom van de keukenmachine. Verwarm de melk, hij mag niet koken, giet het in de kom en laat de gist oplossen. Roer af en toe door.
2. Voeg het merg van de vanille toe en roer even door. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en roer even door met een pollepel voordat je de keukenmachine aanzet. Laat alles op 1 minuut op lage snelheid draaien en verhoog vervolgens de snelheid en laat nog 8 minuten draaien. Als je een mooi glanzend deeg hebt, is het goed. photo IMG_0059_zpsdtz1c89d.jpg3. Bestuif je werkblad met bloem en stort het deeg op het werkblad. Laat het 5 minuten rusten. photo IMG_0060_zpsc8zf4vjo.jpg4. Maak ondertussen de vulling. Doe de boter, suiker, kaneel en walnoten in een pannetje. Zet op laag vuur en laat het geheel langzaam smelten. Zet het vuur uit zodra de boter bijna gesmolten is. Blijf roeren tot de boter volledig gesmolten is. Door het vuur eerder uit te zetten, wordt de vulling niet te warm. photo IMG_0063_zpsdx2gedhz.jpg5. Rol het deeg uit tot een lap van 50x30cm, til het tijdens het rollen af en toe op om te kijken of het niet plakt aan je werkblad. Veeg er zo nodig wat bloem onder.
6. Verdeel de vulling over de lap en rol de lap vanaf de lange kant op.
7. Snijd de rol in 15/16 stukken en leg deze in de bakvorm. Leg een vochtige theedoek over de bakvorm en zet weg op een warmere plek, of in een oven die op 30 graden staat. Laat het deeg rijzen tot het formaat van de rollen verdubbeld is, dat duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. photo IMG_0069_zpsj5mx8l0b.jpg photo IMG_0076_zpsh6sxfl7o.jpg8. Verwarm de oven voor op 200°C, zet de bakvorm in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Bak voor 25 minuten. Als ze mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar. Laat ze volledig afkoelen.
9. Als de broodjes zijn afgekoeld kan je het glazuur maken. Verwarm de melk en boter in een pan tot de boter is gesmolten. Voeg de poedersuiker toe en roer door tot alle poedersuiker is opgenomen. Schenk het glazuur over de broodjes. photo IMG_0108_zpsdnko8cxg.jpg photo IMG_0113_zps207v1zxq.jpg photo IMG_0127_zpsxgq3jxng.jpg photo IMG_0114_zpsgakpvoab.jpgDeze broodjes waren een groot succes en lang zo moeilijk niet om te maken als ik had gedacht. Ik ga ze zeker nog eens maken, ik vond ze echt super lekker! Nog een laatste tip: hou de oven goed in de gaten, want mijn broodjes waren iets bruiner dan ik had gehoopt. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Lady
  augustus 11, 2016 at 7:25 pm

  suiker e.d. dus verbrand, lukt niet..

  • Reply
   SJ Kitchen
   augustus 13, 2016 at 9:59 pm

   Dat is jammer. Helaas is het zo dat suiker inderdaad snel kan verbranden, je moet het dus erg goed in de gaten houden. Ik zou zeggen, probeer het nog eens!

  Leave a Reply

  Close