Recepten

Kaneel bananenbrood

Ik vind rijpe bananen niet lekker om te eten en eigenlijk zit er te weinig tijd tussen onrijp en te rijp, het lijkt wel alsof bananen maar 1 dag lekker zijn. Goed, zijn ze te rijp dan belanden ze bij mij vaak in de blender en maak ik er een smoothie van. Laatst, toen ik weer eens te rijpe bananen had, belandde ze in een bananenbrood. Ik zocht op Pinterest op bananen brood en ik kwam Cinnamon Swirl Banana Bread tegen van Sally’s Baking Addiction. De swirl heb ik soort van achterwege gelaten, dus nu is het eigenlijk gewoon kaneel bananenbrood, maar erg lekker. Nieuwsgierig naar het recept? Klik dan verder.  photo IMG_0667_zps063b4a00.jpgWat heb je nodig:
Een cakevorm
Grote kom

Ingrediënten:
250g bloem
3/4tl baksoda
1/2tl zout
1tl kaneel
100g basterdsuiker
60g boter, op kamer temperatuur
2 eieren
3 rijpe bananen, geprakt
80 yoghurt (ik heb Griekse gebruikt)
1tl vanille extract photo IMG_0628_zpsd242b5dd.jpgKaneelcrunch/swirl
50g suiker
1tl kaneel

Bereidingswijze:
1. Vet de cakevorm in met wat boter en verwarm de oven voor op 180°C.
2. Voeg de bloem, baksoda, zout en kaneel toe in een middelgrote kom en mix door elkaar.
3. Doe de boter en basterdsuiker in een grote kom en mix 1 minuut met een handmixer. Voeg de eieren een voor een toe, tot ze allemaal opgenomen zijn. photo IMG_0630_zps2921f192.jpg4. Voeg de geprakte bananen, yoghurt en vanille extract toe en roer tot een geheel met een pollepel.
5. Voeg de droge ingrediënten toe en roer dit tot een geheel met de pollepel. Niet te veel roeren en het beslag is aardig dik. photo IMG_0633_zps7d6ebbc8.jpg6. Voeg de suiker en kaneel samen in een kommetje en roer even door. Schep de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel de helft van het suikermengsel over het beslag. Schep de rest van het beslag daar overheen en verdeel de rest van het suikermengsel over het beslag. photo IMG_0636_zps845526b6.jpg7. Bak het bananenbrood voor ongeveer 40/45 minuten of net zolang tot een saté prikker er schoon uitkomt. Laat het bananenbrood 15 minuten in z’n vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster en laat hem dan helemaal afkoelen. photo IMG_0653_zps0c4ab6c8.jpg photo IMG_0659_zps44059a3f.jpg photo IMG_0680_zpsf70cef5e.jpgDit bananenbrood is heel erg lekker en door het bovenste suikerlaagje heeft het brood een crunchy bovenlaagje. Ik geloof dat dit bananenbrood het 2 dagen bij ons heeft overleefd, wij konden er niet van afblijven. Lekker voor bij de thee, of neem een plak mee naar school/werk! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close