Recepten

Jam Crumble Bars

Dit recept verscheen eerder op Elisejoanne.nl, een blog van vriendinnetje Elise waar je 2 keer per maand op zaterdag een recept van mij kan vinden.

Iets wat eigenlijk altijd lekker is zijn crumble bars. Vroeger was appelkruimeltaart al een van mijn favorieten, maar sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk het is om een ‘kruimel’ te maken heb ik al heel wat varianten gemaakt. Deze jam crumble bars zijn extra simpel want de vulling hoef je niet zelf te maken, je kiest gewoon je favoriete jam! Het maakt niet uit welke, alles zal lekker zijn (ga ik vanuit). Bovendien is dit recept heel gemakkelijk in de keukenmachine te bereiden en heb je verder helemaal geen gekke dingen nodig. Gemak dient de mens!Jam crumble barsIngrediënten:
150g bloem
100g basterdsuiker
1/4tl baking soda
1/4tl kaneel
100g boter, koud en in blokjes
30g walnoten, fijngehakt
175g jam naar keuze

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm van 20x20cm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
2. Doe de bloem, suiker, baking soda en kaneel in een keukenmachine en pulseer een paar keer.
3. Doe de blokjes boter er bij en mix tot je een kruimelig geheel hebt (zie foto). Schep 75g uit de mengkom en vermeng dit met de fijngehakte walnoten. Dit is de topping, zet apart.Jam crumble bars4. Doe de rest van het mengsel in de bakvorm en druk aan tot een bodem met je vingertoppen. Gebruik lekker je handen, door de warmte van de handen plakt de bodem makkelijker aan elkaar.Jam crumble bars5. Smeer de jam uit over de bodem, maar laat wel een randje van ongeveer een centimeter vrij.Jam crumble bars6. Verdeel de topping over de jam en zet het geheel 40 minuten in de oven.Jam crumble bars7. Laat het volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm tilt en hem aansnijdt.Jam crumble bars Jam crumble barsDeze jam crumble bars zijn echt zo makkelijk om te maken en in een handomdraai klaar. Als je je favoriete jam uitkiest, dan kan het haast niet anders dan dat dit een succes wordt. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Lianne
    september 22, 2016 at 8:26 am

    Ziet er heerlijk uit zeg. Ik heb een keer zoiets gemaakt, maar dan met een kokostopping, dat was ook echt geweldig lekker.

    • Reply
      SJ Kitchen
      september 22, 2016 at 10:04 pm

      Dat klinkt ook lekker!

  • Reply
    ohladybake
    september 22, 2016 at 12:21 pm

    binnenkort maak ik weer wat potjes zelfgemaakte jam, dus dit recept komt dan zeker van pas
    ze zien er jammie uit

    • Reply
      SJ Kitchen
      september 22, 2016 at 10:04 pm

      Oeh! Ik denk dat dit nog lekkerder is met zelfgemaakte jam! Succes:)

  • Reply
    Britte
    september 24, 2016 at 8:11 pm

    Ziet er lekker en makkelijk uit, dit ga ik een keertje proberen! Een vraagje: waar heb je dat mooie blauwe schaaltje vandaan? 🙂

    • Reply
      SJ Kitchen
      september 24, 2016 at 8:51 pm

      Die heb ik in Turkije gekocht, maar ze hebben vaak wel eens iets vergelijkbaars bij kookwinkels of bij de Wereldwinkel!

    Leave a Reply

    Close