Lifestyle

Ik ga naar het strand en ik neem mee…

Het is nu echt super mooi weer en ik hoop dat er nog vele mooie dagen aan komen. Mijn vriend en ik gaan vanmiddag naar het strand en ik zat me te bedenken wat ik qua eten mee zou nemen. Ik vind dat toch altijd weer lastig; veel etenswaren worden snel warm en zompig, en vleeswaren op brood is al helemaal een afrader. Vandaag ga ik met jullie delen wat ik zoal meeneem naar een dagje strand.

Water

Water, water, water en nog meer water. Het is heel belangrijk om voldoende te drinken op zo’n dag, uitdroging heb je zo te pakken met dit warme weer! Neem bijvoorbeeld een oude (omgespoelde) liter frisdrank fles mee en wikkel er aluminiumfolie omheen, dan blijft het water nog enigszins lekker koel. Tip: doe wat schijfjes citroen of komkommer in je water, krijgt het een extra frisse smaak van. 

Fruit en groente

Fruit en groente waar veel water in zit, zo ‘eet’ je ook een deel van je vocht en het is nog gezond ook. Vaak zijn fruit en groente met water ook nog eens heel fris, dus perfect voor een dagje strand. Denk aan komkommer, stukjes meloen, appels, wortels, etc.

Bevroren pakje drinken

Als je de dag ervoor een pakje drinken in de vriezer legt, dan is het bevroren als je het meeneemt en lekker koud als je het opdrinkt! (Tip van Jamie Oliver, held!)

Brood met extra boter (of mayo)

Voor de lunch kan je boterhammen meenemen, maar de standaard Hollandse boterham overleefd een dagje strand vaak niet. (Wederom) Jamie Oliver schrijft in zijn boek dat je veel boter of mayonaise op je boterham moet smeren, dan dringt het vocht niet door het brood en worden ze niet zompig, zo kan je een lekkere sandwich maken en die is dan ook nog fris tegen lunch tijd.

Als je deze zelfde sandwich ook nog tegen de bevroren pakjes drinken aanlegt, blijven ze ook nog koud en vers.

Wraps

Als je echt geen zin hebt in een boterham, dan zijn wraps ook altijd een goed idee. Voordeel van wraps is dat ze ook niet zo zompig worden van wat nattigheid. Mijn favoriete wraps maak ik altijd met een beetje mayo, kipfilet of ham, wat sla, tomaat, komkommer en wat geraspte kaas. Oprollen, folie er om heen en je hebt een heerlijke lunch.

En de rest…

Verder nemen wij vaak een klein zakje chips mee, voor de hartige bite. Daarnaast halen we natuurlijk ook nog wel eens een ijsje op het strand, hoort er toch een beetje bij! 

Hebben jullie nog meer tips? Vul mijn artikel dan vooral aan in de comments!

Fijne dag op het strand gewenst!

Afbeeldingen via Unsplash

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close