Recepten

Hazelnoot Cream Cheese Brownies

Als ik in een supermarkt, of een andere winkel waar je eetwaren kan krijgen, unieke dingen tegenkom waar je iets lekkers mee kan bakken, dan neem ik dat vrijwel altijd meteen mee. Zo vond ik bij de Lidl voor niet al te veel geld een zakje hazelnoten en ik dacht ‘er is vast een lekker recept te vinden waar hazelnoten voor nodig zijn’. Als je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat ik dol ben op brownies. In het bakboek van the Fat Witch Bakery kwam ik een recept tegen waar flink wat hazelnoten in moeten, de hazelnoten waren in huis dus één en één is twee!
Ps: Hou je van Nutella? Dan moet je deze hazelnoot cream cheese brownies sowieso een keer maken! photo IMG_0420_zps5536ba93.jpg

Wat heb je nodig?
Bakvorm van 23x23cm
Ruimte in de koelkast

Ingrediënten:
Vulling
85g roomkaas
50g suiker
1 ei
2tl citroensap
1/2tl vanille extract
40g hazelnoten, fijngehakt

Beslag
75g pure chocolade, grof gehakt
70g boter
150g suiker
2 eieren
1tl vanille extract
125g bloem
1/4tl zout
120g hazelnoten, grof gehakt photo IMG_0411_zps01a0f9d3.jpgBereidingswijze:
1. Vet de bakvorm in met boter, bestrooi met bloem en tik voorzichtig het teveel aan bloem eruit. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Begin met het maken van de vulling in een middelgrote kom. Doe de roomkaas en suiker in de kom en mix dit met een mixer tot het een glad geheel is. Voeg het ei, citroensap en vanille toe, mix tot alles is opgenomen. Roer als laatste de hazelnoten erbij. Bedek de kom met folie en zet hem in de koelkast terwijl je het beslag maakt. photo IMG_0387_zps9bacae64.jpg3. Smelt de boter en chocolade in een klein pannetje, op laag vuur en roer vaak door. Verwijder van het vuur zodra alles gesmolten en is en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
4. Mix de suiker, eieren en vanille extract in een kom tot het een glad geheel is. Voeg het afgekoelde chocolademengsel er aan toe en blijf mixen tot het een geheel is.
5. Zeef de bloem en zout boven het beslag en mix tot je geen sporen van de droge ingrediënten meer ziet. Voeg als laatste de hazelnoten toe, roer ze door het beslag met een spatel. photo IMG_0390_zps47e34f40.jpg6. Giet de helft van het beslag in de bakvorm, giet dan de vulling over het beslag en zet dit in de koelkast voor ongeveer 10 minuten. photo IMG_0393_zps72a02580.jpg7. Giet daarna de overige helft van het brownie beslag over de vulling heen, dit gaat wat lastig, maar met een spatel kan je het aardig verdelen.
8. Steek voorzichtig een mes in het beslag en ga door het beslag heen, zodat je een marmer effect krijgt. photo IMG_0397_zps01b71248.jpg photo IMG_0403_zps8864c483.jpg9. Bak de brownie in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot dat een saté prikker er met een paar kruimels er uitkomt, wanneer je deze in de brownie steekt. Laat de hazelnoot cream cheese brownies een uur afkoelen, voor je hem aansnijdt.
 photo IMG_0436_zps90671628.jpgDeze hazelnoot cream cheese brownies zijn niet moeilijk om te maken, maar toch weer net even wat anders dan de standaard brownie. Voor de Nutella liefhebber: ze deden mij erg denken aan de smaak van Nutella! Heerlijk voor bij de koffie of thee, of gewoon als toetje met een bolletje ijs! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Marloes
    juli 28, 2014 at 10:40 pm

    Het ziet er super lekker uit zeg!

  • Reply
    Inge
    oktober 4, 2016 at 11:25 am

    Ziet er inderdaad heel lekker uit, ga ik zelf ook eens proberen, maar bij het maken van de vulling schrijf je :
    ‘Bedek de kom met folie en doe hem in de oven terwijl je het beslag maakt.’
    Bedoel je misschien koelkast ipv oven ?

    • Reply
      SJ Kitchen
      oktober 6, 2016 at 7:57 pm

      Haha! Ja, foutje:)
      Bedankt voor je oplettendheid en succes met bakken!

    Leave a Reply

    Close